Ο Καλλιάνος προειδοποιεί: «Οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι τόσο ισχυρές που θα οδηγήσουν πιθανότατα σε πλημμυρικά φαινόμενα»

Ο Καλλιάνος προειδοποιεί: «Οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι τόσο ισχυρές που θα οδηγήσουν πιθανότατα σε πλημμυρικά φαινόμενα»

Ο μετεωρολόγος εκφράζει την ανησυχία του για τον καιρό του Σαββάτου

Την ανησυχία του για τον καιρό του Σαββάτου εκφράζει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Ειδικότερα, στον λογαριασμό του στο Facebook γράφει: «Πρέπει να ομολογήσω ότι ανησυχώ για τον καιρό του προσεχούς ΣαββάτουΟι δείκτες αστάθειας για την ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι που σημαίνει ότι οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι τόσο ισχυρές που θα οδηγήσουν πιθανότατα σε πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεν θα βρέξει παντού με την ίδια ένταση. Για παράδειγμα η Αττική θα είναι από τις περιοχές που θα δεχθεί πιο λίγο νερό σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένεται να βρέξει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης οι άνεμοι (νοτιάδες) θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ στα πελάγη (κυρίως στο Αιγαίο). Η κακοκαιρία αυτή θα έχει διάρκεια 24 ώρες.

Σας παραθέτω τους χάρτες βροχόπτωσης για το Σάββατο (πρωί, μεσημέρι, βράδυ και πρωί της Κυριακής) μιας και φαίνεται ξεκάθαρα με τα μώβ και τα κόκκινα χρώματα που θα είναι εντονότερες οι βροχοπτώσεις».

 

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, με καιρό τύπου «ΠΙ» κυλά η σημερινή και κυρίως η αυριανή ημέρα, ενώ μια πιο οργανωμένη κακοκαιρία μας έρχεται το Σαββατοκύριακο.

 

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί τι είνια ο καιρός του «Π». «Είναι ο καιρός που επηρεάζεται η Δυτική η Βόρεια Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο, λόγω της νοτιοδυτικής ροής στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας», σημειώνει.