Κλείνουν αύριο στις 14:00 οι σταθμοί του ΗΣΑΠ και του Προαστιακού στο Ηράκλειο

Κλείνουν αύριο στις 14:00 οι σταθμοί του ΗΣΑΠ και του Προαστιακού στο Ηράκλειο

Φασιστικά κινήματα διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης στους δολοφονημένους φρουρούς των γραφείων της Χρυσής Αυγής και αντιφασιστικά κινήματα συγκέντρωση

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη 1 Νοεμβρίου από τις 2:00 το μεσημέρι οι σταθμοί του ΗΣΑΠ και του Προαστιακού στο Ηράκλειο με εντολή της Αστυνομίας.

Οι συρμοί του Ηλεκτρικού και του Προαστιακού θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση και θα επαναλειτουργήσουν με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. Αφορμή είναι η πανευρωπαϊκή συνάντηση φασιστικών οργανώσεων που διοργανώνουν η Propatria, η Ιαχή, αλλά και το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Ηρακλείου 420, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία των φρουρών των γραφείων της Χρυσής Αυγής Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη.

Την ίδια ώρα αντιφασιστικές οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση στις 6:00 μ.μ. στον σταθμό του ΗΣΑΠ του Νέου Ηρακλείου είναι καθολικό και πλαισιώνεται από δεκάδες οργανώσεις της Αριστεράς και του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ δεκάδες σωματεία και φορείς έχουν λάβει αποφάσεις συμμετοχής, γεγονός που αποτελεί δείγμα της ενοποίησης ενάντια στη φασιστική απειλή. Το «παρών» θα δώσουν συλλογικότητες γειτονιάς και δημοτικά σχήματα, μεταξύ άλλων.