Επίθεση πίτμπουλ σε 11χρονο: «Βρήκα το παιδί μου σε μία άθλια κατάσταση» λέει η μητέρα του παιδιού

Επίθεση πίτμπουλ σε 11χρονο: «Βρήκα το παιδί μου σε μία άθλια κατάσταση» λέει η μητέρα του παιδιού

«Δεν ήταν δικό μου, ήταν έξω από τον χώρο μου. Εκεί, μαζεύονται πολλά σκυλιά» υποστηρίζει ο φερόμενος σύμφωνα με περίοικους ιδιοκτήτης του σκύλου

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο 11χρονος που δέχθηκε άγρια επίθεση από ένα σκύλο ράτσας πίτμπουλ στην Αρτέμιδα Αττικής.

«Μου έδωσε ο Θεός δύναμη και τον βρήκα μπροστά μου. Έπεσα κάτω και είπα "Θεέ μου δώσε μου δύναμη" εκείνη την ώρα που είδα το παιδί μου. Ήταν σε μια άθλια κατάσταση. Είχε περάσει το δόντι μέσα στο κόκκαλο», είπε η μητέρα του 11χρονου μιλώντας στο MEGA. Οι μαρτυρίες στο στενών συγγενών του θύματος, τα στοιχεία της έρευνας των αστυνομικών και οι απαντήσεις του ατόμου που φέρεται ως ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ξετυλίγουν τα δραματικά γεγονότα, με τη μητέρα του 11χρονου να αγωνιά στο πλευρό του γιου της. «Ο γιατρός μου είπε, ότι ήταν επικίνδυνο, είχε τρυπήσει το δόντι στο κρανίο», λέει ανάστατος ο πατέρας του.

Όλα έγιναν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στην οδό Ανδριανού στην Αρτέμιδα Αττικής. Ο μικρός βγήκε για βόλτα με το ποδήλατό του και λίγα μέτρα από το σπίτι του δέχτηκε την επίθεση από το πίτμπουλ. «Το τετράποδο, αφού δάγκωσε τον ανήλικο στα πόδια, τον πέταξε από το ποδήλατο και προσπαθούσε να τον τραβήξει αρχικά από τα πόδια και έπειτα τον δάγκωσε στο κεφάλι και στον σβέρκο», προκύπτει από την έρευνα της αστυνομίας.

«Έγινε στον δρόμο, το κατέβασε από το ποδήλατο. Το πρώτο-πρώτο που τον χτύπησε, είναι στα πόδια. Είναι και στα δύο πόδια, από εκεί άρχισε και το πήρε σβάρνα στα πουρνάρια και το χτύπησε προς τα πίσω», συμπληρώνει η μητέρα του 11χρονου. Το παιδί ήταν αιμόφυρτο στο έδαφος και πάλευε για τη ζωή του. Προσπαθούσε να αποφύγει τα δαγκώματα και παράλληλα να απομακρύνει το πίτμπουλ με τα χέρια του, με το κάθε δευτερόλεπτο για τον μαθητή της Ε’ Δημοτικού να περνάει αργά, με εφιαλτικό τρόπο εκείνες τις στιγμές.

Οι φωνές του μικρού δεν έφεραν την πολυπόθητη βοήθεια, καθώς από το σημείο εκείνη την ώρα δεν περνούσε κανείς, με το πίτμπουλ να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του ανήλικου μαθητή, καθώς τα περισσότερα δαγκώματα ήταν στον σβέρκο και στο κεφάλι. «Ο ανήλικος αφού πάλεψε για λίγα λεπτά με το τετράποδο, κατάφερε και το απώθησε βάζοντας το χέρι του στο στόμα του σκύλου αρκετές φορές. Έπειτα σηκώθηκε και περπάτησε προς το σπίτι του, όπου τον βρήκε η μητέρα του», σύμφωνα με την αστυνομία.

«Προσπάθησε, άνοιξε το στόμα του και έβαλε τέσσερις φορές τα χέρια μέσα στο στομάχι του σκυλιού και έτσι ζαλίστηκε κάπως το σκυλί, σαν να έκανε εμετό και έτσι απομακρύνθηκε. Σηκώθηκε, μετά ήρθε πάλι προς το μέρος του και μετά έπεσε κάτω και έκανε τον λιπόθυμο, σαν πεθαμένο, για να μπορέσει να φύγει το σκυλί», λέει η μητέρα του. Ο πατέρας του θυμάται εκείνες τις στιγμές, που φοβήθηκε για τη ζωή του γιου του και ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του ιδιοκτήτη του ζώου.

«Δεν είναι δικό μου»

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, το πίτμπουλ ανήκει σε έναν κάτοικο της περιοχής, που δεν φρόντισε να το έχει δεμένο. Ο ίδιος πάντως με δηλώσεις του στο MEGA υποστηρίζει, πως το πίτμπουλ ήταν αδέσποτο. «Δεν ήταν δικό μου, ήταν έξω από τον χώρο μου. Εκεί μαζεύονται πολλά σκυλιά, είμαστε ερημικά. Επειδή παίρνω φαγητά και ταΐζω τα σκυλιά τα δικά μου, μαζεύονται σκυλιά εκεί. Ήταν έξω» λέει.

Επιμένει πως το πίτμπουλ επισκεπτόταν το σπίτι του, αλλά όπως λέει, ο ίδιος δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για την επίθεση. «Δεν είναι το σπίτι μου εκεί, είναι ο χώρος μου, οι αποθήκες μου. Εγώ δεν το ήξερα, δεν το είδα καν, μου το είπε ο πατέρας μου την επόμενη ημέρα. Είναι στο οικόπεδό μου δίπλα, που έγινε αυτό με το παιδί» προσθέτει.

Οι γονείς πάντως του 11χρονου έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για απόπειρα δολοφονίας του παιδιού τους και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες. «Είναι σίγουρο, ότι είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό. Σίγουρα θα ζητούσαμε την αναβάθμιση της κατηγορίας στο ανώτατο επίπεδο. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει πολλές ενέργειες, δεν μπορώ δημοσιοποιήσω κάτι σε αυτήν τη φάση. Είμαστε πολύ κοντά», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Το παιδί παραμένει στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», με τους θεράποντες γιατρούς να παρακολουθούν την πορεία της υγείας του. Ο κίνδυνος για τη ζωή του φαίνεται να έχει περάσει, όμως θα χρειαστεί χρόνος, μέχρι ο μικρός να συνέλθει σωματικά κι ψυχολογικά και να επιστρέψει στην καθημερινότητά του.