Αθώα και στην Ελλάδα η Μελισσαροπούλου μετά την δικαίωσή της στο Χονγκ Κονγκ

Αθώα και στην Ελλάδα η Μελισσαροπούλου μετά την δικαίωσή της στο Χονγκ Κονγκ

Είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 2017 στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ έχοντας στις αποσκευές της 2,6 κιλά κοκαΐνης

Πανηγυρική είναι η δικαίωση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου και στην Ελλάδα για την υπόθεση με την κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του δικηγόρου της, Σάκη Κεχαγιόγλου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στο δελτίο Τύπου:

Ομόφωνα αθώα κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, από τη Μυτιλήνη, η οποία συνελήφθη το Νοέμβριο του 2017 στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, έχοντας στις αποσκευές της 2,6 κιλά κοκαΐνης και της οποίας η υπόθεση συνετάραξε τότε την κοινή γνώμη και έλαβε διεθνείς διαστάσεις. Το πρώην μοντέλο που υπηρετεί τώρα στην ΕΛ.ΑΣ. είχε ομόφωνα αθωωθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ από σώμα ενόρκων μετά από 16 μήνες προφυλάκισης. Η υπόθεση της εισήχθη προς εκδίκαση και στα Ελληνικά Δικαστήρια, γιατί, κατά τον ελληνικό ποινικό νόμο, οι υποθέσεις κατά Ελλήνων που κατηγορήθηκαν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών στην αλλοδαπή, εκδικάζονται πάντοτε και στα Ελληνικά Δικαστήρια. Απαλλακτική υπήρξε επίσης και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Κεχαγιόγλου: «Η Ελληνική Δικαιοσύνη επισφράγισε την αθωότητα της»

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχθηκα την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την Ειρήνη. Έτσι, μετά την πανηγυρική αθώωση της στην Κίνα πριν από 4 περίπου χρόνια, η Ελληνική Δικαιοσύνη επισφράγισε την αθωότητα της. Η Ειρήνη είναι πλέον αμετάκλητα αθώα και δικαιωμένη και συνεχίζει με ηρεμία και αφοσίωση στο καθήκον τη ζωή της και την εργασία της στην Ελληνική Αστυνομία»