Εγκαίνια για το Μουσείο Μαρία Κάλλας στην Αθήνα – Οι πρώτες φωτογραφίες από τα αυθεντικά αντικείμενα της σοπράνο

Εγκαίνια για το Μουσείο Μαρία Κάλλας στην Αθήνα – Οι πρώτες φωτογραφίες από τα αυθεντικά αντικείμενα της σοπράνο

Δείτε όσα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του News

Το ολοκαίνουργιο μουσείο προς τιμή της αείμνηστης σοπράνο Μαρίας Κάλλας άνοιξε σήμερα τις πόρτες του, με τα εγκαίνια του μουσείου της οδού Μητροπόλεως 44. Το News βρέθηκε εκεί, και σας δείχνει κάποια από τα πανέμορφα εκθέματα που θα μπορείτε να απολαύσετε εκεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το mariacallas.network, οι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη φωνή της μεγάλης σοπράνο και να μάθουν για τη ζωή και την τέχνη της. Στο μουσείο θα μπορεί κανείς να βρει ένα υπερσύγχρονο θεματικό πωλητήριο και ένα μπιστρό με το όνομα «La divina», ενώ θα διαθέτει και μια mediatheque (βιβλιοθήκη και δισκοθήκη με χώρο ακρόασης) και αίθουσα για περιοδικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, master classes και μικρές συναυλίες.

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας θα είναι το πρώτο επισκέψιμο μουσείο με μόνιμη έκθεση και αυθεντικά αντικείμενα της καλλιτέχνιδος και αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον επισκεπτών από όλο τον κόσμο και να ενισχύσει τον τουρισμό και την πολιτιστική ζωή της πόλης της Αθήνας.

Δείτε φωτογραφίες του News:

Ο δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης βρέθηκε στο εμβληματικό κτήριο στην οδό Μητροπόλεως 44, όπου στεγάζεται το Μουσείο Μαρία Κάλλας. Επιπλέον, πλήθος κόσμου παρευρέθηκαν στα εγκαίνια του νέου μουσείου της Αθήνας, προκειμένου να τιμήσουν το έργο και την προσφορά της Μαρίας Κάλλας στη μουσική σκηνή.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος