× News.gr
|
Είσοδος
|
Εγγραφή
Καλωσήλθατε
Ο λογαριασμός μου
Έξοδος
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • TRAVELNEWS
  • AYTOKINHTO
  • TECH
  • MEDIA
  • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
Νέα κτηνωδία στη Λέσβο: Άλογο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και ημιθανές στον Ασώματο
News.gr
|
Είσοδος
|
Εγγραφή
Καλωσήλθατε
Ο λογαριασμός μου
Έξοδος
20 Ιουνίου 2025 |
| | |
20 Ιουνίου 2025 |
  • ΕΛΛΑΔΑ

  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  • ΚΟΣΜΟΣ

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  • TRAVELNEWS

  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

  • TECH

  • MEDIA

  • ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ελλάδα

Νέα κτηνωδία στη Λέσβο: Άλογο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και ημιθανές στον Ασώματο

News.gr
24/10/2023
24/10/2023
 | 
20:15
Νέα κτηνωδία στη Λέσβο: Άλογο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και ημιθανές στον Ασώματο
Μοιράσου το άρθρο:
0 Email

Η «Κιβωτός Μυτιλήνης» κάνει έκκληση για άμεση προσωρινή φιλοξενία και καταγγέλλει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ένα νέο περιστατικό κακοποίησης αλόγου στη Λέσβο έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας.

Όπως καταγγέλλει η φιλοζωική οργάνωση «Κιβωτός Μυτιλήνης» περαστικοί στους Αγίους Αναργύρους στην περιοχή Ασωμάτου Λέσβου βρέθηκαν μπροστά σε ένα εξαθλιωμένο άλογο και κάλεσαν σε βοήθεια. Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που ανήρτησε στα social media η οργάνωση, το άλογο βρέθηκε ημιθανές και σε άθλια κατάσταση.

Η «Κιβωτός Μυτιλήνης» κάνει έκκληση για άμεση προσωρινή φιλοξενία και καταγγέλλει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για έλλειψη στρατηγικής που αφορά τη Διαχείριση Ανεπιτήρητων Δεσποζόμενων Ιπποειδών.

Η ανάρτηση της Κιβωτού της Μυτιλήνης

«ΞΑΝΑ τα ίδια! Το άλογο βρέθηκε στην κατάσταση που βλέπετε στους Αγίους Αναργύρους περιοχή Ασωμάτου Λέσβου, από περαστικούς. Έχει ενημερωθεί η Αστυνομία και η Δνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (που είναι αρμόδια για να ελέγξει αν το άλογο είναι τσιπαρισμένο, να του πρσφέρει κτηνιατρική φροντίδα και να το περισυλλέξει). Ψαχνουμε ΑΜΕΣΑ προσωρινή φιλοξενία για το άτυχο ζώο μέχρι να το παραλάβουν οι αρμόδιες αρχές! Αν μπορείτε να βοηθήσετε επικοινωνήστε με την ΚΙΒΩΤΟ Μυτιλήνης
Μόλις επικοινωνήσαμε με τη Δνση Κτηνιατρικής Λέσβου (τηλ 2251042236). Οι υπάλληλοι με τους οποίους μιλήσαμε (ο Δντης δυστυχώς ειναι σε άδεια) μας είπαν ότι τα ιπποειδή ειναι αρμοδιότητα των δήμων! Μόλις τους ενημερώσαμε ότι αυτό δεν ισχύει (δες στα σχόλια), μας είπαν ότι αυτοί είναι αρμόδιοι για τα ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ιπποειδή. Όταν τους είπαμε πώς ούτε αυτό ισχύει (Ο νόμος μιλάει για ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΑ ιπποειδή, δεσποζόμενα ΚΑΙ αδέσποτα), μας είπαν ότι δεν μπορουν να το περιθάλψουν. Όταν τους είπαμε ότι την περίθαλψη θα την αναλάβουμε εμείς αλλά αυτοί πρέπει να το περισυλλέξουν, μας είπαν ότι δεν υπάρχει ούτε συνεργείο ούτε χώρος φιλοξενίας.
Ο σχετικός νόμος είναι η Υπουργική Απόφαση 726/107637/2022 – ΦΕΚ 2028/B/21-4-2022, ‘Αρθρο 15 (το πλήρες κείμενο στα σχόλια).
Επί 1.5 ΧΡΟΝΟ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει και παρανομεί! Εδώ και ΔΥΟ μήνες η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Μυτιλήνης! ΠΟΣΑ ΑΛΟΓΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ για να συγκινηθούν οι αρμόδιοι και να εφαρμοστούν οι νόμοι σε αυτο το νησί!;!;!».

Σχετικά Tags
άλογο Λέσβος
Μοιράσου το άρθρο:
Email
Κάνε like στο News.gr
Διαβάστε επίσης
Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Προφήτη Ηλία Μυτιλήνης – Χωρίς ρεύμα η ευρύτερη περιοχή
Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Προφήτη Ηλία Μυτιλήνης – Χωρίς ρεύμα η ευρύτερη περιοχή
Υπό έλεγχο η φωτιά στην Καλλονή της Λέσβου
Υπό έλεγχο η φωτιά στην Καλλονή της Λέσβου
Νεκρή βρέθηκε 65χρονη μετά από φωτιά σε σούπερ μάρκετ στη Λέσβο
Νεκρή βρέθηκε 65χρονη μετά από φωτιά σε σούπερ μάρκετ στη Λέσβο
News.gr

Copyright © 2012 - 2023 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

  • Αρχική
  • Επικοινωνήστε μαζί μας
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης
  • Προστασία προσωπικών δεδομένων
  • Ταυτότητα
  • RSS
  • Email