Αλέξης Κούγιας: Η παραίτησή μου από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν μια κίνηση τακτικής

Αλέξης Κούγιας: Η παραίτησή μου από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν μια κίνηση τακτικής

«Η εκδίκαση της υπόθεσης της Μαλένας και της Ίριδας, μπορεί να αναβληθεί»

Για τις εξελίξεις στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA, Χαμογέλα και Πάλι, ο Αλέξης Κούγιας, μετά και την παραίτησή του από την υπόθεση, την οποία χαρακτήρισε  «κίνηση τακτικής».

«Ήταν μία κίνηση τακτικής, γιατί η κ. Πρόεδρος, προκατειλημμένη, ήθελε να απολογηθεί η κατηγορούμενη χωρίς την παρουσία δικηγόρου, οπότε ο μοναδικός τρόπος για να μην γίνει αυτό ήταν να δηλώσω την παραίτησή μου. Δεν έχω εγκαταλείψει ποτέ κατηγορούμενο, σε πολλές δύσκολες υποθέσεις, και αυτό έγινε και τώρα. Θέλω να μιλήσω με την κατηγορουμένη για πράγματα που έχω σκοπό να κάνω, για να τα εγκρίνει. Δεν έχω κάνει ποτέ αίτημα εξαιρέσεως, θα επανέλθω την Πέμπτη στο δικαστήριο», είπε αρχικά.

Ως προς το αν αμφισβητεί την κρίση του δικαστηρίου ο κ. Κούγιας απάντησε πως, «αμφισβητώ τη διαδικασία. Βλέπω τις κινήσεις του δικαστηρίου που δεν το ενδιαφέρει η αναζήτηση της αλήθειας, ούτε η άποψη της κατηγορούμενης, το δικαστήριο όρισε 3 νεαρές δικηγόρους, οι οποίες αμφιβάλλω αν μπορούν να διαβάσουν την δικογραφία. Δεν γνωρίζω τι εμπειρία έχουν, δεν γνωρίζω αν γνωρίζουν βασικές αρχές της δικονομίας για την διερεύνηση μίας ανθρωποκτονίας. Θα επικοινωνήσω μαζί τους, και έπειτα θα τοποθετηθώ υπεύθυνα. Η κατηγορούμενη έχει δικαίωμα να ακυρώσει τον διορισμό των νέων δικηγόρων και να επανέλθω κανονικά».

Για τον χαρακτηρισμό «προκατειλημμένοι» για τους δικαστές και για το αν παραιτήθηκε για να «κερδίσει χρόνο»: «Από την 2η μέρα, δεν έγινε δεκτό κανένα αίτημά μας. το δικαστήριο έφερε κάτι νοσοκόμες, και απέρριπτε αιτήματα να έρθουν επιστήμονες, είναι πρωτοφανές. Τι χρόνο να κερδίσω; Η απολογία της κατηγορούμενης είναι έτοιμη από την 1η μέρα, έγινε μαζί με την κατηγορουμένη αυτό. Είναι κωμικό να λένε ότι προσπαθώ να κερδίσω χρόνο» υπογράμμισε ο κ. Κούγιας.

«Η εκδίκαση της υπόθεσης της Μαλένας και της Ίριδας, μπορεί να αναβληθεί. Αν και περιμένω με λαχτάρα να εκδικαστεί η υπόθεση γιατί θα γελάσει και το “παρδαλό κατσίκι” με αυτά που έχουν γίνει», κατέληξε.