Ρούλα Πισπιρίγκου: Τρεις δικηγόρους τις διόρισε το δικαστήριο μετά την παραίτηση Κούγια

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τρεις δικηγόρους τις διόρισε το δικαστήριο μετά την παραίτηση Κούγια

Ανοικτό το ενδεχόμενο απολογίας της κατηγορούμενης για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας την ερχόμενη Τετάρτη

Το δικαστήριο μετά την αποδοχή του διορισμού των συνηγόρων από την Ρούλα Πισπιρίγκου διέκοψε την ακροαματική διαδικασία για την ερχόμενη Τετάρτη αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να απολογηθεί η κατηγορούμενη.Αυτό που θα καθορίσει, αν η Ρούλα Πισπιρίγκου θα απολογηθεί ή όχι στην επόμενη συνεδρίαση, είναι αν οι τρεις νέες συνήγοροι της θα έχουν προλάβει να μελετήσουν την ογκωδέστατη δικογραφία.

Έτσι, στην περίπτωση που οι συνήγοροι δηλώσουν έτοιμες την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ξεκινήσει η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου. Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την απολογία της κατηγορούμενης για την δολοφονία και την απόπειρα σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας. Μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου 9 μηνών πλησιάζει η ώρα που η 34χρονη θα δώσει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα που την έφεραν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενη ότι χορήγησε θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην 9χρονη κόρη της.

Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης δίκης η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν πήρε ούτε για μια φορά το λόγο παρακολουθώντας από το εδώλιο χωρίς να αντιδρά τους δεκάδες μάρτυρες που ανέβηκαν στο βήμα και με τις μαρτυρίες τους επιχείρησαν να συμπληρώσουν το πάζλ της συγκλονιστικής υπόθεσης. Η… φωνή της ήταν όλους αυτούς τους μήνες ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος λίγο πριν την απολογία της κατηγορούμενης δήλωσε πως παραιτείται από την υπεράσπιση της κάνοντας και πάλι λόγο για «το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από ιδρύσεων του ελληνικού κράτους».

Πάντως, αναμένονται με ενδιαφέρον οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Κούγια και αν θα επιμείνει στην απόφαση του να αποχωρήσει από την υπεράσπιση.Μαρία Ζαχαροπούλου