Ξεκινούν στην Ηλεία τα γυρίσματα της ταινίας «Maria» για την Κάλλας με την Αντζελίνα Τζολί

Ξεκινούν στην Ηλεία τα γυρίσματα της ταινίας «Maria» για την Κάλλας με την Αντζελίνα Τζολί

Από 14-16 Οκτωβρίου θα γυριστούν σκηνές του φιλμ σε Πύργο, Αμαλιάδα και Κατάκολο

Στο επίκεντρο των σινεφίλ θα βρεθεί η Ηλεία, αφού για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια, επιλέγεται από μεγάλες εταιρείες παραγωγής για τα γυρίσματα μιας πολλά υποσχόμενης ταινίας.

Πρόκειται για τη “Maria”, το νέο εγχείρημα του Χιλιανού σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού Πάμπλο Λαρέν, που ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της κορυφαίας Ελληνίδας σοπράνο, Μαρία Κάλλας, την οποία θα ενσαρκώσει η Αντζελίνα Τζολί, σημειώθηκε στο patrisnews.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, θα βρεθεί μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές της εμβληματικής παραγωγής, στην Ηλεία, και πιο συγκεκριμένα, σε Πύργο, Αμαλιάδα και Κατάκολο, τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιηθούν αρκετά από τα γυρίσματα, το διάστημα 14 με 16 Οκτωβρίου.

Η Αντζελίνα Τζολί ως Μαρία Κάλλας

Σημαντικότερο σημείο, είναι βέβαια, η εμβληματική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση, το Christina O., που έχεις ως βάση το λιμάνι του Κατακόλου και στην οποία πραγματοποιούνται ήδη πυρετώδεις προετοιμασίες. Η επιλογή δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς στο θρυλικό αυτό πλοίο η σπουδαία υψίφωνος, είχε ζήσει μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της, στο πλευρό του Ωνάση, με τον οποίον είχε μια παθιασμένη σχέση. Χαρακτηριστικές είναι οι αφηγήσεις για τις ερμηνείες που χάριζε στον αγαπημένο της, μέσα στη θαλαμηγό, στην οποία σήμερα φιλοξενούνται, προσωπικά της αντικείμενα, όπως ένα πορτραίτο, ένας χρυσός δίσκος, ερωτικές επιστολές κ.α.

Επιπλέον, σκηνές της ταινίας θα γυριστούν στο θέατρο «Απόλλων», του Πύργου, και στο Δημοτικό Θέατρο της Αμαλιάδας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», για τις ανάγκες της ομαλής διεξαγωγής των γυρισμάτων, θα τηρηθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, σε όλες τις τοποθεσίες στις οποίες θα στηθεί το συνεργείο, ενώ για κάποιο χρονικό διάστημα οι δρόμοι που εξυπηρετούν αυτούς τους χώρους θα κλείσουν, για να μεταφερθεί ο εξοπλισμός και τα σκηνικά της παραγωγής. Οι ίδιες πηγές μας ενημέρωσαν πως τόσο η Αντζελίνα Τζολί, όσο και οι περισσότεροι συντελεστές της ταινίας θα διαμείνουν σε πολυτελές ξενοδοχείο, στην περιοχή του Πύργου, ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, καθώς όσοι έχουν ήδη έρθει ή θα έρθουν σε επαφή με το συνεργείο ή τους ηθοποιούς της ταινίας, έχουν υπογράψει αυστηρά συμβόλαια εχεμύθειας.

Ο Ωνάσης ήθελε να μετατρέψει την Ηλεία σε κορυφαίο τουριστικό θέρετρο

Μια ιστορία που λίγοι γνωρίζουν, σχετικά με τον Αριστοτέλη Ωνάση και το νομό μας, έρχεται στο φως χάρη στο αρχείο της εφ. «Πατρίς».

Πιο συγκεκριμένα δημοσίευμα, από την έκδοση της 14ης Σεπτεμβρίου του 1964, αναφέρει πως ο Έλληνας κροίσος, είχε δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ηλεία, εκδηλώνοντας την επιθυμία να δημιουργήσει παραθαλάσσιες τουριστικές εγκαταστάσεις σε όλη την λωρίδα από τον Άγιο Ανδρέα μέχρι την Κουρούτα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επρόκειτο για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, μεγάλης τουριστικής σημασίας, που θα ωφελούσε όλο το νομό.

Μάλιστα, ο Ηλείος Αλ. Αντύπας, μιλώντας με τον δ/ντη των επιχειρήσεων Ωνάση κ. Πατρονικόλα, μετέφερε στην εφημερίδα πως για τον επιχειρηματία, απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει στην έναρξη των εργασιών ήταν η διάνοιξη παραλιακής λεωφόρου, που θα ξεκινούσε από το Κατάκολο και θα έφτανε μέχρι την Κουρούτα.

Έπειτα, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, θα δημιουργούνταν ορισμένοι πυρήνες παραθαλάσσιου τουρισμού, στις αμμώδεις παραλίες της Σκαφιδιάς και της Κουρούτας, ενώ προβλεπόταν και η δημιουργία τεχνητής λίμνης στις εκβολές του Ιάρδανου. Ένας ακόμη αξιόλογος πυρήνας θα αναπτυσσόταν στο δάσος της Ιεράς Μονής Σκαφιδιάς. Για την δημιουργία του, μάλιστα, είχαν ζητηθεί για αγορά 200 στρέμματα από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.