Ρούλα Πισπιρίγκου: «Εγώ θάνατο από κεταμίνη δεν έχω δει στην Τζωρτζίνα»

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Εγώ θάνατο από κεταμίνη δεν έχω δει στην Τζωρτζίνα»

Τι κατέθεσαν οι δυο ιατροδικαστές για την υπεράσπιση της κατηγορούμενης για τον θάνατο της κόρης της 

Στην «ύπαρξη καλπάζουσας λοίμωξης» που οδήγησε στο θάνατο τη Τζωρτζίνα επέμεινε συνεχίζοντας την κατάθεση του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης, ο οποίος έχει προταθεί ως μάρτυρας από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Με το εδώλιο κενό, καθώς η κατηγορούμενη απουσίαζε για λόγους υγείας, ο μάρτυρας απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων που δέχτηκε από την υπεράσπιση, αναφέρθηκε στην «πολυφαρμακία που φέρνει παρενέργειες και αποδυναμώνει τον οργανισμό». Ο ιατροδικαστής έχει αποδώσει τον θάνατο του κοριτσιού «σε οξύ πνευμονικό οίδημα, συνεπεία πνευμονοπάθειας και λήψης κατασταλτικών φαρμάκων» και όχι σε δηλητηρίασή του από κεταμίνη, την οποία κατά την κατηγορία χορήγησε στο παιδί η κατηγορούμενη σήμερα μητέρα του.

«Εγώ θάνατο από κεταμίνη δεν έχω δει» κατέθεσε ο μάρτυρας, ο οποίος σημείωσε, πως δεν διαπιστώνει ευρήματα, που να οδηγούν στο συμπέρασμα, πως το παιδί πέθανε από θανατηφόρα δόση κεταμίνης. «Δυστυχώς δεν έχουμε νεκροτομικά ευρήματα, που να τεκμηριώνουν πλήρως τη θεωρία ή όχι» είπε και συμπλήρωσε: «Απέχει παρασάγγας το πώς δόθηκε η αιτία θανάτου. Ο ιατροδικαστής δίνει την αιτία θανάτου, οι υπόλοιποι είναι βοηθοί μας…».

Ο μάρτυρας τόνισε, πως «αυτή είναι επιστημονικά η θέση» του, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχουμε ευρήματα που να καταδείξουν τη δηλητηρίαση». Ο κ. Κραββαρίτης χαρακτήρισε «παράδοξο και ανορθόδοξο» το γεγονός, ότι η ουσία ροκουρόνιο βρέθηκε σε δεύτερο χρόνο. «Άρα οι γιατροί λένε ψέματα;» ήταν η ερώτηση του συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας, με το μάρτυρα να απαντά, πως δεν χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη λέξη, ωστόσο επανέλαβε την εκτίμηση του, πως η κεταμίνη χορηγήθηκε στο παιδί κατά τη διασωλήνωση.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Οκτώ άτομα, γιατροί, νοσηλευτές, συμφώνησαν ότι δεν δόθηκε κεταμίνη. Έχετε άλλη πεποίθηση;

Μάρτυρας: Η εμπειρία μου λέει αυτό. Δεν έχω δει διασωλήνωση χωρίς αναισθησία… Δεν είπα, ότι οι γιατροί είναι ψεύτες. Δεν επιτέθηκα στους κλινικούς γιατρούς… Είναι ο λόγος τους εναντίον του δικού μου.

Ο μάρτυρας επικαλέστηκε για ακόμη μια φορά την εμπειρία του και αμφισβήτησε την αιτία θανάτου από κεταμίνη. «Είμαι πεπεισμένος για την αιτία θανάτου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και πάλι η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, η οποία καταθέτει ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων, που προτάθηκε από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η μάρτυρας, η οποία αμφισβητεί ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από θανατηφόρα δόση κεταμίνης, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, άφησε για ακόμη μια φορά ανοικτό το ενδεχόμενο, οι θάνατοι των τριών παιδιών της οικογένειας να οφείλεται σε πιθανή κληρονομική νόσο.

«Δεν έχω ταχθεί ποτέ κατά των γιατρών, ότι έχει γίνει εν μέσω θεραπευτικού πρωτοκόλλου» ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας, η οποία για να ενισχύσει τον ισχυρισμό της, μίλησε αναλυτικά για το χρόνο που έσπευσαν οι γιατροί να βοηθήσουν το παιδί και την ώρα του θανάτου.

Μαρία Ζαχαροπούλου