Έφτασαν σε αποκλεισμένα χωριά της Μαγνησίας οι δικαστικοί αντιπρόσωποι – Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία

Έφτασαν σε αποκλεισμένα χωριά της Μαγνησίας οι δικαστικοί αντιπρόσωποι – Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία

Υπάρχουν συνολικά 385 εκλογικά τμήματα

Χωρίς ή δίχως ιδιαίτερης σημασίας προβλήματα – κάποιες ελάχιστες μη παρουσίες στις εφορευτικές επιτροπές – ξεκίνησε και στην Μαγνησία από τις 7 το πρωί η διαδικασία των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στον Βόλο και την υπόλοιπη Μαγνησία, τόσο στη χερσαία όσο και στα νησιά των Σποράδων υπάρχουν συνολικά 385 εκλογικά τμήματα ,εκ των οποίων τα 11 είναι στη Σκιάθο, τα 13 στη Σκόπελο και 4 στην Αλόννησο και από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ θα προσέλθουν να ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι πολίτες που ανέρχονται σε 173. 317.

Στην Μαγνησία που επλήγη από δύο απανωτά σφοδρά κύματα κακοκαιρίας, τον Daniel και το Elias υπήρξαν και σχολεία που υπέστησαν σημαντικές ζημιές αλλά που αποκαταστάθηκαν και σήμερα λειτουργούν ως εκλογικά τμήματα.

Ακόμη και στα δύο χωριά του Πηλίου, την Δράκεια και το Πουρί, όπου η οδική πρόσβαση είναι δύσκολη λόγω των καταστροφών κατάφεραν να φτάσουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογής αναμέτρησης.

Από τους οκτώ συνολικά Δήμους της Μαγνησίας μεγάλο ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα παρουσιάζει ο Δήμος Βόλου, ένας εκ των μεγαλύτερων δήμων της χώρας, που υπέστη και μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες των δύο θεομηνιών.

Από τους οκτώ εν ενεργεία δημάρχους της Μαγνησίας, μόνο ένας, ο Παναγιώτης Κουτσάφτης, νυν δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου με δύο συνεχείς θητείες, δεν έχει θέσει ξανά υποψηφιότητα. Οι άλλοι επτά, οι κύριοι Μπέος στο Βόλο, Χατζηκυριάκος στον Αλμυρό, Νασίκας στον Ρήγα Φεραίο, Μιτζικός στο Νότιο Πήλιο, Τζούμας στη Σκιάθο, Περίσσης στη Σκόπελο και Βαφίνης στην Αλόννησο κατέρχονται ως υποψήφιοι δήμαρχοι και στις φετινές εκλογές.