Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Ιωαννίδη – Η συγκίνηση του θρύλου του μπάσκετ Νίκου Γκάλη

Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Ιωαννίδη – Η συγκίνηση του θρύλου του μπάσκετ Νίκου Γκάλη

Τραγικά πρόσωπα η σύζυγος και η κόρη του - Ένα δυνατό χειροκρότημα συντρόφευσε τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή στην τελευταία του κατοικία

Το τελευταίο «αντίο» είπαν το απόγευμα της Παρασκευής συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες στον Γιάννη Ιωαννίδη στο κοιμητήριο της Θέρμης στην Θεσσαλονίκη.

Το φέρετρο του θρυλικού Έλληνα κόουτς σκέπαζε η σημαία του Άρη. Στην κηδεία βρέθηκαν μεταξύ άλλων άνθρωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας, σύσσωμος ο Άρης, ενώ η ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ και πολλοί επώνυμοι και μη έχουν στείλει στεφάνια. Τραγικά πρόσωπα η σύζυγος και η κόρη του «Ξανθού», που ήταν απαρηγόρητες.

Συγκινημένος ο θρύλος του μπάσκετ, Νίκος Γκάλης, είπε για τον Γιάννη Ιωαννίδη: «Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με μια κουβέντα θα έλεγα ότι ήταν άνδρας. Ότι είχε να σου πει το έλεγε στο πρόσωπο σου. Είχε όραμα από μικρός να κάνει τον Άρη μεγάλη ομάδα και τα κατάφερε. Τον είχα σαν μεγάλο αδερφό, έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος. Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα και για μένα και για όλους τους Αρειανούς. Ήταν σπουδαίος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος παρέστη στην εξόδιο ακολουθία εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη, «ενός από τους μεγάλους πατέρες του ελληνικού μπάσκετ, που με τις προσπάθειές του –ιδιαίτερα με τα τρία συνεχόμενα final four του Άρη στα οποία πρωταγωνίστησε ως προπονητής– ενέγραψε στο DNA της γενιά μας, την αγάπη για το μπάσκετ». Πρόσθεσε οτι δεν θα ξεχαστεί, διότι «αυτός, ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης -και όλη εκείνη η γενιά - έκαναν τον ελληνικό λαό να αγαπήσει αυτό το άθλημα».

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος επίσης παρέστη στην εξόδιο ακολουθία, δήλωσε: «Μαζί με τον Ξανθό, φεύγει κι ένα κομμάτι της πόλης, της ζωής μας, των αναμνήσεών μας. Μεγαλώσαμε σε μία Θεσσαλονίκη, που ήταν διαφορετική, σε μια Θεσσαλονίκη αξιών, σε μια Θεσσαλονίκη που πατούσε γερά στην αθλητική της ταυτότητα για να γίνει γνωστή στην Ευρώπη».

Όταν ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία και πριν ο Γιάννης Ιωαννίδης μεταφερθεί στην τελευταία του κατοικία, ένα δυνατό χειροκρότημα τον συντρόφευσε μέχρι εκεί.