Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Οι απέλπιδες προσπάθειες του πιλότου να σωθεί – Η κρίσιμη έλλειψη του σκάφους

Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Οι απέλπιδες προσπάθειες του πιλότου να σωθεί – Η κρίσιμη έλλειψη του σκάφους

Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία και ποιο εύρημα προβληματίζει τεχνικούς και πραγματογνώμονες

Πάνω από δέκα ημέρες έχουν περάσει από την πτώση του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή Αχλαδίου της Εύβοιας, που οδήγησε στον θάνατο τον χείριστή του, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις, για το ποιος του ζήτησε να πετάξει εν μέσω κακοκαιρίας, ούτε το τι ακριβώς έγινε.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, είπε πως σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει ερευνητές της υπόθεσης, φαίνεται πως ο άτυχος πιλότος τη στιγμή της πρόσκρουσης στη θάλασσα, χτύπησε το κεφάλι του στα ταμπλό του ελικοπτέρου. Σύμφωνα με ενδείξεις, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, ο πιλότος δεν φορούσε το πάνω μέρος της ζώνης και χτύπησε στο ταμπλό, με αποτέλεσμα να ζαλιστεί.

Ο πιλότος εκτιμάται ότι προσπάθησε να λύσει τις υπόλοιπες ζώνες και έκανε προσπάθεια να ανοίξει την πόρτα, που δεν είχε ακόμα βυθιστεί. Όπως φαίνεται, η πόρτα τελικά άνοιξε, αλλά λόγω της ζάλης και της πίεσης του νερού τελικά βυθίστηκε και ο χειριστής πνίγηκε. Σύμφωνα με τους τεχνικούς και τους πραγματογνώμονες, ένα από τα θέματα που θα τεθεί προς εξέταση, είναι γιατί το ελικόπτερο δεν είχε πλωτήρες.