Ρούλα Πισπιρίγκου: «Με τον Ευαγγελάτο, την Τατιάνα και τη Ζήνα φθάσαμε εδώ!»

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Με τον Ευαγγελάτο, την Τατιάνα και τη Ζήνα φθάσαμε εδώ!»

Νέο σόου του Αλέξη Κούγια - «Απατεώνα! Απατεώνα! Επιστημονικέ απατεώνα! Κάνε μου μήνυση τώρα!»

Επεισοδιακό ήταν και το φινάλε της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπου συνέχισε την κατάθεση του ο καθηγητής ιατροδικαστικής και τοξικολογίας, γιατρός, χημικός και επικεφαλής του εργαστηρίου Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Νίκος Ράϊκος, ο οποίος με την έκθεση του έβαλε στο «κάδρο» της υπόθεσης την κεταμίνη.

Ο μάρτυρας, ο οποίος δέχτηκε σειρά ερωτήσεων από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης, η οποία αμφισβητεί την αξιοπιστία του, παραδέχτηκε ότι ερεύνησε την ύπαρξη της ουσίας ροκουρόνιο, επειδή αναφέρθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. «Στα ΜΜΕ; Κομπογιαννίτη! Δε ντρέπεσαι; Από τα ΜΜΕ; Ντροπή σου. Με τον Ευαγγελάτο, την Τατιάνα και τη Ζηνα φθάσαμε εδώ!» ήταν η έντονη αντίδραση του Αλέξη Κούγια με την πρόεδρο να παρεμβαίνει και να τον ανακαλεί στην τάξη.

Ένταση δημιουργήθηκε και στο τέλος της σημερινής διαδικασίας, όταν ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να φύγει για τη θεραπεία του, με την πρόεδρο να διευκρινίζει, ότι ο μάρτυρας δε θα ξαναέρθει. «Τορπιλίζετε τη διαδικασία! Αν δεν ξαναέρθει, θα παραιτηθώ!» διαμαρτυρήθηκε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Νωρίτερα, η ένταση χτύπησε και πάλι «κόκκινο», όταν η πρόεδρος ζήτησε από την μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου να αποχωρήσει από το ακροατήριο, όταν αναφερόμενη στον καθηγητή φώναξε: «Κοίτα τον! Γελάει!». «Εσείς θα περάσετε έξω!» αντέδρασε η πρόεδρος και απευθυνόμενη στη μητέρα της κατηγορουμένης, της είπε πως σέβεται τη θέση της, αλλά και εκείνη θα πρέπει να σέβεται το δικαστήριο. Ήταν η στιγμή που ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε διακοπή της διαδικασίας και αμέσως μετά στο διάδρομο του δικαστηρίου φώναξε προς τον κ. Ράϊκο: «Απατεώνα! Απατεώνα! Επιστημονικέ απατεώνα! Κάνε μου μήνυση τώρα!».

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία χαρακτηρίστηκε από εντάσεις . Η δίκη ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος θα εξέταζε τον μάρτυρα, δεν βρέθηκε εγκαίρως στα έδρανα της υπεράσπισης αφού έκανε δηλώσεις με αποτέλεσμα το δικαστήριο να κατέβει από την έδρα για να τον περιμένει γεγονός που προκάλεσε εκνευρισμό.

Οι πρώτες ερωτήσεις που ο συνήγορος έθεσε στον μάρτυρα αφορούσαν τις σπουδές και την επάρκεια του σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ρωγμές στην μαρτυρία του. «Πρόκειται για έναν άνθρωπο με ελλιπείς γνώσεις που απλά μαζεύει πτυχία» είπε ο Αλέξης Κούγιας με τον μάρτυρα να απαντά αναφερόμενος στο ερευνητικό του έργο και την ακαδημαϊκή πορεία του. «Εκπαιδεύω δικαστικούς τοξικολόγους!» σημείωσε ο μάρτυρας με την πρόεδρο να παρεμβαίνει ζητώντας του να μην απαντήσει στις ερωτήσεις της υπεράσπισης.

Αλέξης Κούγιας: Κυρία Πρόεδρε να είστε πιο ευγενική!
Πρόεδρος: Κι εσείς να ρωτάτε εντός του θέματος!
Αλέξης Κούγιας: Σαν ιατροδικαστής πόσες νεκροψίες - νεκροτομές έχετε κάνει;
Μάρτυρας: Πάνω από 300 νεκροτομές έχω και κλινικές εξετάσεις. Η ομάδα μου είναι η μόνη ομάδα που κάνει κλινική τοξικολογία! Έχω πάνω από 1.000 περιστατικά τον χρόνο!
Αλέξης Κούγιας: Σε υπόθεση προ ετών που είχα με το αρσενικό και τον καθηγητή στη Θεσσαλονίκη…
Πρόεδρος: Τι σχέση έχει;
Αλέξης Κούγιας: Απευθύνθηκε στον κ. Τσατσάκη!
Μάρτυρας: Όχι βέβαια!
Πρόεδρος: Δεν θα απαντήσετε!

Δυο φορές η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν επέτρεψε συγκεκριμένες ερωτήσεις της υπεράσπισης. η οποία προσέφυγε στο δικαστήριο. ζητώντας να συνεχίσει. Ωστόσο και τις δύο φορές μετά από πρόταση της εισαγγελέως, ομόφωνα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για τις συνέχιση των επίμαχων ερωτήσεων.

«Η ερώτηση που ζητώ να μου επιτραπεί, είναι γιατί στην υπόθεση που αναφέρθηκα, ο κ. Ράικος ζήτησε συνδρομή άλλων εργαστηρίων, στην προκειμένη περίπτωση δεν ζήτησε σε κανένα άλλο εργαστήριο συνδρομή για την ποσότητα της κεταμίνης. Όλες οι επιλογές του είχαν σκοπό, να οδηγήσουν σε αποτέλεσμα, για να ενοχοποιήσει την κατηγορούμενη. Είμαι υποχρεωμένος να ρωτήσω...» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

Αλέξης Κούγιας: Έχετε απευθυνθεί ποτέ σε εργαστήριο του εξωτερικού για να σας κάνει ποσοτικό έλεγχο δηλητηρίου;
Μάρτυρας: Δεν υπάρχει εργαστήριο που να μετράει βαρέα μέταλλα στην Ελλάδα.
Αλέξης Κούγιας: Στις 14/3/22 ήταν η γνωμοδότηση σας στην κυρία Σαλάππα με βάση την οποία συνελήφθη η κατηγορούμενη. Γι αυτήν την ανακάλυψη σας έχετε κάνει κάποια δημοσίευση;
Μάρτυρας: Υπάρχει δημοσίευση! Για τη μέθοδο αυτή υπάρχει δημοσίευση από τον Φλεβάρη του 2022!
Αλέξης Κούγιας: Ντροπή σας! Ντροπή σου! Ο Θεός δε θα σε συγχωρήσει ποτέ! Έχεις κάνει δημοσίευση πριν τη γνωμοδότηση; Ντροπή σου! Αθεόφοβε και κάνε μου μήνυση! Τώρα κάνε μου μήνυση!

Μαρία Ζαχαροπούλου