Στη φυλακή οι πέντε συλληφθέντες για τα 585 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη

Στη φυλακή οι πέντε συλληφθέντες για τα 585 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη

Τι υποστήριξαν ενώπιον την 4ης ειδικής ανακρίτριας για την μεγαλύτερη ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας που βρέθηκε στην Βόρεια Ελλάδα

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι για τα 585 κιλά κοκαΐνης, της μεγαλύτερης ποσότητας που έχει κατασχεθεί ποτέ στη Θεσσαλονίκη, μετά τις απολογίες τους σήμερα ενώπιον της 4ης ειδικής ανακρίτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το grtimes.gr, ισχυρίστηκαν ότι έναντι χρηματικού αντιτίμου παρέλαβαν τα ναρκωτικά, μόνο για να τα μεταφέρουν και περίμεναν εντολές για το που θα τα παραδώσουν. Μετά τις απολογίες τους, με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Πρόκειται για τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ένα ανδρόγυνο ηλικίας 50 και 42 χρόνων και δύο ανίψια τους, 21 και 33 ετών, καθώς και για έναν 35χρονο Έλληνα αλβανικής καταγωγής.

Η Αστυνομία έφθασε στις συλλήψεις μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από την αμερικανική DEA για άτομα που εμπλέκονται σε διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης. Κατά τους ελέγχους σε δύο αυτοκίνητα που οδηγούσαν ο 21χρονος και ο 33χρονος και σε σπίτι όπου βρισκόταν οι άλλοι τρεις συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 585 κιλά και 208 γραμμάρια κοκαΐνης, συσκευασμένα σε 500 δέματα. Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι σε κάποια από τα δέματα υπήρχε το σήμα της σβάστικας.