Μακελειό στη Λούτσα: Βίντεο ντοκουμέντο από την εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί φτάνοντας στο σημείο – Αναζητείται ακόμα ένας δράστης

Μακελειό στη Λούτσα: Βίντεο ντοκουμέντο από την εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί φτάνοντας στο σημείο – Αναζητείται ακόμα ένας δράστης

Όλα όσα ανέφερε για την υπόθεση η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Βίντεο ντοκουμέντο από το αυτοκίνητο του μακελειού στη Λούτσα, δημοσίευσε η ΕΡΤ.

Σ’ αυτοί φαίνονται οι έξι άνδρες να κείτονται νεκροί εντός αλλά και εκτός του οχήματος έπειτα από την επίθεση που δέχτηκαν.

Οι δράστες γάζωσαν το αυτοκίνητο, εκτός από τη θέση του οδηγού, που βρισκόταν ο συνεργός τους. Στη σκηνή του εγκλήματος οι αστυνομικοί εντόπισαν 55 κάλυκες από 9αρι πιστόλι. «Τα -4- θύματα βρέθηκαν εντός οχήματος και τα άλλα -2- στο έδαφος δίπλα από αυτό, ενώ για όλα τα θύματα διαπιστώθηκε ότι δέχθηκαν τουλάχιστον έναν πυροβολισμό στο κεφάλι (χαριστική βολή)» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

 

Αναζητείται ακόμα ένας δράστης

Σε σπίτι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου εντοπίστηκε ο 28χρονος Τούρκος, που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. για την εκτέλεση των έξι στην Αρτέμιδα. Πρόκειται για το δεύτερο άτομο στο οποίο αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ αναζητείται τουλάχιστον ακόμη ένας –αγνώστων για την ώρα στοιχείων- συνεργός τους.

Στην οικεία του 28χρονους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα κάνναβης καθώς και τα ρούχα που φορούσε κατά την μετάβασή του στο σημείο διάπραξης της ανθρωποκτονίας. Στο πλαίσιο της έρευνας από την ΕΛ.ΑΣ. σχηματίστηκε ειδική ομάδα, που αξιοποίησε τα διαθέσιμα στοιχεία, ενώ κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έδωσε επιπλέον στοιχεία στην προανάκριση. Πλέον, η ΕΛ.ΑΣ. έχει χαρτογραφήσει πλήρως τις κινήσεις των δύο κατηγορούμενων, τόσο κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο όσο και για το διάστημα μετά την εγκληματική τους πράξη.

Σε ότι αφορά τον 28χρονο, πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε ταυτοποιηθεί αρκετά νωρίς από κάμερες ασφαλείας, στη συνέχεια εντοπίστηκε το κρησφύγετο του στον Άγιο Δημήτριο και χθες (Τρίτη 3/10) έγινε η σύλληψη του. Να θυμίσουμε ότι για την υπόθεση έχει συλληφθεί ακόμη ένας 32χρονος Τούρκος, ο οποίος είχε επιχειρήσει να διαφύγει μέσω του «Ελ. Βενιζέλος» με δύο πλαστές ταυτότητες και 4 φυσίγγια των 9mm

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ.: «Όλα τα θύματα δέχτηκαν χαριστική βολή»

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Όπως προανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, εξιχνιάσθηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος έξι αλλοδαπών υπηκόων που τελέστηκε απογευματινές ώρες της 11ης Σεπτεμβρίου 2023, στην Αρτέμιδα Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί –ομοεθνείς των θυμάτων- ηλικίας 32 και 28 ετών, για τους οποίους στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην τέλεση της ανθρωποκτονίας.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος εντοπίστηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, λίγες ώρες μετά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας και ενώ προσπαθούσε να διαφύγει σε νησιωτική περιοχή της χώρας. Ωστόσο η παρατηρητικότητα και τα άμεσα αντανακλαστικά των αστυνομικών που υπηρετούν στο Αεροδρόμιο, ματαίωσαν το σχέδιό του. Μάλιστα, κατά τον έλεγχο στο μηχάνημα X-RAY, εντοπίσθηκαν σε αποσκευή που έφερε 4 φυσίγγια και 2 πλαστά δελτία ταυτότητας.

Ο 28χρονος εντοπίστηκε χθες, Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023, σε περιοχή της Αττικής ενώ στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε οικία όπου διέμενε βρέθηκε και κατασχέθηκε αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης.

Κοινό χαρακτηριστικό κατά τον εντοπισμό και των δύο κατηγορούμενων ήταν ότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια, τα οποία φορούσαν κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας.

Αναφορικά με το χρονικό της υπόθεσης, όπως ήδη γνωρίζετε, απογευματινές ώρες της 11ης Σεπτεμβρίου 2023 στην περιοχή της Αρτέμιδας, τα έξι θύματα δέχθηκαν αλλεπάλληλους πυροβολισμούς από άγνωστους δράστες με αποτέλεσμα τα θανάσιμο τραυματισμό τους.

Τα -4- θύματα βρέθηκαν εντός οχήματος και τα άλλα -2- στο έδαφος δίπλα από αυτό, ενώ για όλα τα θύματα διαπιστώθηκε ότι δέχθηκαν τουλάχιστον έναν πυροβολισμό στο κεφάλι (χαριστική βολή).

Από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στον τόπο του εγκλήματος προέκυψαν σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 κάλυκες, 2 φυσίγγια πυροβόλου όπλου καθώς και 5 παραμορφωμένες βολίδες πυροβόλου όπλου, ενώ τα θύματα έφεραν στην κατοχή τους πλαστά δελτία ταυτότητας.

Ακολούθησε επισταμένη και συνδυαστική έρευνα, η οποία οδήγησε στη συλλογή σημαντικών πληροφοριακών και προανακριτικών δεδομένων από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων διακριβώθηκε ότι τα θύματα σχετίζονταν με εγκληματική οργάνωση που δρούσε στο εξωτερικό, ενώ επιπλέον πρόεκυψε ότι τα θύματα είχαν σκοπό να ταξιδέψουν σε χώρα του εξωτερικού.

Από την επακόλουθη έρευνα προέκυψε ότι ο 32χρονος –ο οποίος άνηκε επίσης στο περιβάλλον της οργάνωσης- είχε κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό και εκτέλεση της ανθρωποκτονίας αφού είχε αναλάβει τη μεταφορά τους από τη χώρα προέλευσής τους στη χώρα προορισμού, μέσω της Ελλάδας, προμηθεύοντάς τους, με πλαστά δελτία ταυτότητας καθώς και πλαστές κάρτες επιβίβασης, ενώ παράλληλα, τους οδήγησε σε κατάλυμα στην Αρτέμιδα με τη δικαιολογία να βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο.

Περαιτέρω προέκυψε ότι, ο 28χρονος μεταφέρθηκε στον τόπο, όπου έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία, από τον 32χρονο, προτού αυτός οδηγήσει εκεί τα έξι (6) θύματα, με την πρόφαση μεταφοράς τους στο αεροδρόμιο.

Σας ευχαριστώ.»