«Λουκέτο» και στα τακτικά και απογευματινά ιατρεία μετά τα χειρουργεία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

«Λουκέτο» και στα τακτικά και απογευματινά ιατρεία μετά τα χειρουργεία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

«Το ιστορικό νοσοκομείο του Ηρακλείου, έχει ήδη καταρρεύσει», λένε εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα

Χάος επικρατεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς μετά τη διακοπή των προγραμματισμένων χειρουργείων, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων αναστέλλεται η λειτουργία και των τακτικών και απογευματινών ιατρείων από τις 15 Οκτωβρίου.

Απογοητευμένοι εμφανίζονται γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου, που περιγράφουν στο cretalive.gr πρωτοφανείς καταστάσεις, που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Το ιστορικό νοσοκομείο του Ηρακλείου, έχει ήδη καταρρεύσει, λένε εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο Βενιζέλειο, Μανώλης Μενεγάκης, περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στο νοσοκομείο, αναδεικνύοντας σε μείζον ζήτημα τη σοβαρή έλλειψη γιατρών σε διάφορες κλινικές του νοσοκομείου, αλλά και έλλειψη νοσηλευτικού, διοικητικού και επικουρικού προσωπικού. Το μέλος του Σωματείου των Εργαζομένων στο Βενιζέλειο, Δημήτρης Φλυτζανής, μιλώντας στο cretalive.gr σημείωσε, ότι η απόφαση για παύση και των τακτικών και απογευματινών εργασίων οφείλεται στην έλλειψη ιατρικού (και όχι μόνο) προσωπικού.

Ο χειρουργός, μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του Βενιζέλειου, Γιώργος Κωστάκης, σημειώνει χαρακτηριστικά πως το «σημείο-μηδέν» έχει έρθει για το Βενιζέλειο. Ο κ. Κωστάκης υπογραμμίζει ότι και οι ειδικευόμενοι γιατροί παραιτούνται ομαδικά αναζητώντας καλύτερη εκπαίδευση, καθώς «το Βενιζέλειο αυτή τη στιγμή αδυνατεί να τους εκπαιδεύσει». «Το πρόβλημα είναι πια στα χέρια του υπουργείου» αναφέρει αφοπλιστικά ο κ. Κωστάκης.