Δολοφόνησαν τον φύλακα του ΧΥΤΑ Φυλής και πήγαν για… καφέ στα Πατήσια

Δολοφόνησαν τον φύλακα του ΧΥΤΑ Φυλής και πήγαν για… καφέ στα Πατήσια

Πώς έφθασαν οι αστυνομικοί στον εντοπισμό των αδίστακτων κακοποιών που κατέγραψε κάμερα του καταστήματος

Κάμερα ασφαλείας σε καφετέρια της περιοχής των Πατησίων κατέγραψε τα πρόσωπα και τις κινήσεις δύο εκ των τεσσάρων δραστών της δολοφονίας του 54χρονο φύλακα ασφαλείας στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Μάλιστα, στη φωτογραφία διακρίνεται πάνω στο τραπέζι της καφετέριας και ένα μαύρο κινητό τηλέφωνο, το οποίο όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, άνηκε στο θύμα. Η δολοφονία σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο σε πάρκο με φωτοβολταϊκά κοντά στον ΧΥΤΑ Φυλής, όταν οι τέσσερις συνολικά δράστες είχαν μπει για να κλέψουν. Η εξιχνίαση του εγκλήματος ήρθε μετά από έρευνες, που διεξήγαγαν με κάθε μέσο το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, οι οποίοι κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στους δράστες του άγριου εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες αφού λήστεψαν και δολοφόνησαν τον 54χρονο, πήγαν για... καφέ σαν να μην έγινε τίποτα σε καφετέρια στα Πατήσια. Εκεί, ο ένας από αυτούς είχε το κινητό τηλέφωνο του θύματος πάνω στο τραπέζι, ενώ βγαίνοντας από το μαγαζί, το πέταξε επιδεικτικά στο δρόμο. Μετά από λίγη ώρα περαστικός μάζεψε από κάτω το κινητό τηλέφωνο και προσπάθησε να βρει σε ποιον ανήκει, κάνοντας μία κλήση, στον πρώτο αριθμό που βρήκε στις εισερχόμενες.

Την κλήση απάντησε η σύζυγος του 54χρονου φύλακα και αμέσως ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ., ξεκινώντας τις προσπάθειες ταυτοποιήσης και εντοπισμού τους. Κάπως έτσι έφτασαν και στην καφετέρια στα Πατήσια, όπου πλέον είχαν καθαρή την εικόνα δύο εκ των τεσσάρων δραστών από τις κάμερες του κλειστού κυκλωματος του καατστήματος, με την αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη τους να ξεκινά από εκείνη τη στιγμή.