Άγιος Παντελεήμονας: Σοκάρει η περιγραφή της κόρης του 50χρονου – «Έριξε στον πατέρα μου και μετά ερχόταν και σε εμάς»

Άγιος Παντελεήμονας: Σοκάρει η περιγραφή της κόρης του 50χρονου – «Έριξε στον πατέρα μου και μετά ερχόταν και σε εμάς»

Σεσημασμένος ο δράστης - Είχε συλληφθεί τρεις φορές στο παρελθόν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα

Σοκάρουν οι περιγραφές της 45χρονης που είδε μπροστά στα μάτια της τον 74χρονο να πυροβολεί και να σκοτώνει τον σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους στον Άγιο Παντελεήμονα και η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο περιμένοντας ακόμη να χειρουργηθεί, αλλά και της κόρης της γυναίκας και του θύματος.

Όλα έγιναν τα ξημερώματα Κυριακής 1 Οκτωβρίου. Το 50χρονο θύμα με καταγωγή από την Γεωργία γιόρταζε με τη γυναίκα του και οικογενειακούς τους φίλους τα γενέθλια της 12χρονης κόρης τους σε μαγαζί της περιοχής. Καλεσμένος ήταν και ο 74χρονος δολοφόνος. Το ζευγάρι με την κόρη τους και δύο ανήλικες φίλες της γύρισαν σπίτι τους στην οδό Μύρων στον Άγιο Παντελεήμονα. Τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Ο 74χρονος άνδρας χτύπησε την πόρτα του διαμερίσματος του ζευγαριού. Υπο την επήρεια αλκόολ, αρχισε ξαφνικά να λογομαχεί με τον 50χρονο άνδρα κρατώντας όπλο στο χέρι και φωνάζοντας, ότι κατι του εβαλαν στο ποτό, ευθύς αμέσως άρχισε να πυροβολεί τον άτυχο άνδρα μπροστά στα ματια της ανήλικης κόρης του.

Στη συνέχεια, πυροβόλησε και την γυναίκα του άτυχου άνδρα τραυματίζοντας την. Το 12χρονο κορίτσι βγήκε στο μπαλκόνι και φώναζε απεγνωσμένα για βοήθεια. Η ΕΛ.ΑΣ. προχωρησε αμεσως στη σύλληψη του 74χρονου, ενώ η γρήγορη έλευση της στο σημείο, γλίτωσε πιθανόν και άλλα θύματα. Η μητέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς τραυματισμένη στην ωμοπλάτη, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ωστόσο σχεδόν δύο ημέρες μετά, ακόμη δεν έχει μπει στο χειρουργείο.

Σοκάρουν οι περιγραφές μητέρας και κόρης

Μιλώντας στο Live News η μητέρα και η κόρη περιέγραψαν μέσα από το νοσοκομείο, τη στιγμή που είδαν τον 50χρονο να πέφτει νεκρός από τα πυρά του 74χρονου. «Πονάω πάρα πολύ. Δεν είμαι καλά. Περιμένω πότε θα με χειρουργήσουν», ήταν τα λόγια της 45χρονης, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. «Ήμασταν σε ένα πάρτι, ήμασταν καλά και ήπιε πολύ αυτός ο γέρος. Τον ξέρουμε πολλά χρόνια. Όχι πολλά, έξι», είπε αρχικά η κόρη του θύματος.

«Ήπιε πολύ και μέθυσε. Τελείωσε το πάρτι και πήγαν όλοι στα σπίτια τους. Μετά ξανά ήρθε σε εμάς, δηλαδή πήρε το πιστόλι και ήρθε σε εμάς και ανέβηκε πάνω, γιατί του ανοίξαμε εμείς. Νομίζαμε ότι δεν θα κάνει κάτι. Ανέβηκε πάνω, του είπαμε να περάσει, κάθεται και λέει "ποιος μου έβαλε χάπι στο ποτό; Εξήντα χρόνια πίνω, ποτέ και δεν έχω πιει ποτέ τέτοιο ποτό", λέει». «Του είπαμε ότι δεν βάλαμε τίποτα (στο ποτό) και μετά έβγαλε το πιστόλι και πρώτα έριξε στον πατέρα μου και μετά ερχόταν και σε εμάς τα παιδιά. Η μαμά τον σταματούσε και "έφαγε" μία στο χέρι. Δικό μου ήταν το πάρτι. Πολλά χρόνια τον ξέραμε, δεν νομίζαμε ότι θα κάνει κάτι τέτοιο».

Το κορίτσι αναφέρθηκε και στην δεύτερη περιπέτεια που περνάει η μητέρα της λέγοντας: «Τρεις μέρες δεν μπορούν να την εξετάσουν. Και αν γίνει κάτι; Κι αν πάθει κάτι; Ούτε που την έχουν καθαρίσει, είναι όλο αίματα». Φίλη της 45χρονης ανέφερε, ότι η γυναίκα δεν έχει μπει ακόμα στο χειρουργείο και δεν έχουν καθαριστεί τα αίματα από το σώμα της. «Η γυναίκα που τη χτύπησαν με το όπλο, περιμένει δύο ημέρες να έρθει η σειρά της, με αίματα, γεμάτο αίματα στο χέρι της. Δεν έχει μπει καθόλου χειρουργείο, με αίμα, με μία μπλούζα σκισμένη πάνω της που δεν έχει καθαρίσει, δεν έχει αλλάξει ακόμα».

Σεσημασμένος ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο 74χρονος δράστης είναι σεσημασμένος και γνωστός στις Αρχές. Είχε συλληφθεί τρεις φορές στο παρελθόν για κλοπές, διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων, σωματικές βλάβες, διάφορες επιθέσεις και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο ίδιος, στην απολογία του, λέει ότι γνώριζε το ζευγάρι, γιατί έμεναν στην ίδια πολυκατοικία στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ μετά που το ανδρόγυνο μετακόμισε σε άλλο διαμέρισμα, τους βοηθούσε οικονομικά. Όπως αναφέρει στην απολογία του: «Ήμασταν περίπου 18 άτομα, εκεί φάγαμε και ήπιαμε διάφορα ποτά. Μάλιστα, μου έβαλαν και ήπια ένα ποτό σαν κονιάκ το οποίο με χτύπησε στο κεφάλι. Δεν το έχω ξαναπάθει αυτό με ποτό (…) με κρατούσαν άλλες δύο γυναίκες για να πάω στο σπίτι μου. Τότε άρχισαν να μου μπαίνουν διαβολικές σκέψεις, πίστευα ότι μου είχε βάλει (σ.σ. ο 50χρονος) κάτι στο ποτό και έλεγα τι μου έβαλε, πρέπει να πεθάνει, θα τον σκοτώσω».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, αναφέρει πως αφού πήγε στο σπίτι του και πήρε το όπλο, μετέβη στο διαμέρισμα του θύματος: «Με το που μπήκα στο σπίτι όλο αυτό το διάστημα έλεγα θα πρέπει να τον σκοτώσω για να πληρώσει αυτό που μου έκανε. Πρώτη φορά στη ζωή μου ήμουν έτσι, ήμουν πολύ θολωμένος, αυτή η φωνή που άκουγα στο μυαλό μου με είχε κυριεύσει, ένιωθα τόση οργή για τον άνδρα που την στιγμή που τον πυροβόλησα αν όσοι ήταν στον ίδιο χώρο μου έκαναν επίθεση, θα τους σκότωνα και αυτούς. Δε με ένοιαζε τίποτα, δεν υπολόγιζα τίποτα».