Ισόβια και 11,6 χρόνια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο όπως και πρωτόδικα

Ισόβια και 11,6 χρόνια στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο όπως και πρωτόδικα

Ούτε μια μέρα δεν μειώθηκε η ποινή του από το Εφετείο

Ούτε μια μέρα δεν μειώθηκε η ποινή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από το Εφετείο το οποίο του επέβαλε , όπως και πρωτόδικα, ισόβια και 11,6 χρόνια για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν και της σκυλίτσας τους Ρόξυ και συνολική χρηματική ποινή ύψους 21.000 ευρώ.

Με το εδώλιο κενό καθώς ο 35χρονος πιλότος είχε επιλέξει να απουσιάζει από την διαδικασία δηλώνοντας παραίτηση από κάθε ένδικο μέσο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό καθώς το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, δεν έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου.

«Ήταν φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί» ανέφερε η υπεράσπιση με τον εισαγγελικό λειτουργό να απαντά: «Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή». «Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ».

Χθες ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή του νεαρού πιλότου εκφράζοντας τη θέση ότι«είχε άμεσο δόλο ά βαθμού». «Ούτε ενδεχόμενο, ούτε τίποτα. Είχε επιδίωξη να σκοτώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός σημειώνοντας ότι το κίνητρο  ήταν η εκδίκηση απέναντι στην 20χρονη σύζυγο.

«Νόμιζε ότι είχε την ικανότητα και την εξυπνάδα να κοροϊδεύει τους υπόλοιπους» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός και συμπλήρωσε «Τιμώρησε την Κάρολαιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!».

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου