Ομόφωνα ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την δολοφονία της Καρολάιν

Ομόφωνα ένοχος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για την δολοφονία της Καρολάιν

Ο εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον 35χρονο πιλότο

Ένοχος όπως και πρωτόδικα κρίθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος , με ομόφωνη απόφαση του Εφετείου  για την δολοφονία της συζύγου του Κάρολαιν, τη θανάτωση της σκυλίτσας της οικογένειας Ρόξυ,  ψεύδη καταγγελία και ψεύδη κατάθεση κατ’ εξαλουθηση.

Με το εδώλιο κενό καθώς ο 35χρονος πιλότος είχε επιλέξει να απουσιάζει από την διαδικασία δηλώνοντας παραίτηση από κάθε ένδικο μέσο αλλά και τους συνηγόρους του το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου αναφέροντας πως ήταν «φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί».

Ο εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον 35χρονο πιλότο λέγοντας: «Ο ισχυρισμός περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικής περίστασης είναι αυτοτελής ισχυρισμός και για να γίνει δεκτός πρέπει να είναι ορισμένος και να προβάλλονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένα περιστατικά. Θα πρέπει να υπάρχω συνειδητή νομοταγής διαβίωση του δράστη».

«Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση όταν είχε αγοραστεί ένα οικόπεδο με χρήματα κυρίως της οικογένειας του θύματος, αλλά μπήκε στο όνομα του δράστη. Επίσης είχε γίνει  ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δυο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δίκη του. Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης αυτού του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο».

Ο εισαγγελικός λειτουργός, μάλιστα,  έκανε ειδική αναφορά στις προπαρασκευαστικές του εγκλήματος πράξεις σημειώνοντας πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή». «Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μαρία Ζαχαροπούλου