Προφυλακιστέος ο 38χρονος που σκότωσε τον 68χρονο πατέρα του στη Φωκίδα

Προφυλακιστέος ο 38χρονος που σκότωσε τον 68χρονο πατέρα του στη Φωκίδα

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Άμφισσας οδηγείται στη φυλακή

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 38χρονος από την Άρτα, που σκότωσε τον 68χρονο πατέρα του με πέτρα στο κεφάλι μέσα σε μαντρί στη Φωκίδα, σε μια υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο.

Ο 38χρονος βρέθηκε σήμερα ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι συμφώνησαν να προφυλακιστεί μετά την απολογία του για το έγκλημα, όπως μεταδίδει το pelop.gr. Τόσο ο 38χρονος όσο και ο 68χρονος αγνοούνταν για 6 ημέρες, καθώς ο πατέρας είχε πάει στη Λαμία για να παραλάβει τον γιο του από το νοσοκομείο της πόλης. Σύμφωνα με όσα ομολόγησε στους αστυνομικούς, τσακώθηκαν άσχημα και πήρε μια πέτρα και τον χτύπησε στο κεφάλι.

Ένα ισχυρό χτύπημα με πέτρα κοντά στην περιοχή του κροτάφου είναι εκείνο που, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, αποτελεί την αίτια θανάτου του πατέρα που δολοφονήθηκε από τον ίδιο του τον γιο, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι τον σκότωσε στις 20 Σεπτεμβρίου, την ημέρα δηλαδή που χάθηκαν τα ίχνη τους.

Ο 38χρονος βρέθηκε από έναν βοσκό μέσα σε ένα μαντρί στη Φωκίδα σε άθλια κατάσταση και κάλεσε τις Αρχές, γιατί νόμιζε πως είναι κακοποιός. Ωστόσο, οι Αρχές διαπίστωσαν ότι πρόκειται για τον αγνοούμενο, ο οποίος τους υπέδειξε το σημείο που σκότωσε τον πατέρα του. Η σορός του 68χρονου βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, ενώ έφερε και δαγκωματιές από άγρια ζώα. «Είχαμε τσακωθεί λίγη ώρα νωρίτερα. Φτάσαμε στο σημείο που σας οδήγησα και βρήκατε τη σορό του κι εκεί τον σκότωσα. Πήρα μια πέτρα και τον χτύπησα στο κεφάλι», φέρεται να είπε ο πατροκτόνος στους αστυνομικούς του Τμήματος Άφμισσας.