Μαρουσάκης για κακοκαιρία: «Θέλει μεγάλη προσοχή, πέφτει μεγάλος όγκος νερού – Δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη»

Μαρουσάκης για κακοκαιρία: «Θέλει μεγάλη προσοχή, πέφτει μεγάλος όγκος νερού – Δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη»

Δείτε LIVE την εξέλιξη των ακραίων καιρικών φαινομένων

Βροχές και ισχυρές τοπικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας μας σήμερα με έμφαση τα κεντρικά ανατολικά και νότια διαμερίσματα της χώρας, δηλαδή πάλι η περιοχή της Θεσσαλίας, όπου εκτιμάται ότι θα πέσει περισσότερο νερό, η περιοχή της Λαμίας και προς την Αττική, την Εύβοια και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, ενώ επηρεάζονται και οι Κυκλάδες.

Θέλει μεγάλη προσοχή σήμερα, πέφτει μεγάλος όγκος νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα, τόνισε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Δεν αποκλείεται και χαλάζι μεγάλου μεγέθους στα περάσματα των καταιγίδων.

Στην Αττική η ημέρα ξεκίνησε με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες και έτσι θα εξελιχθεί. Τα διαστήματα των καταιγίδων θα ενισχύονται απότομα και τις άλλες χρονικές στιγμές δεν θα προβληματίζουν ιδιαίτερα, σημείωσε ο μετεωρολόγος.

 

Προσοχή και τις επόμενες ημέρες, τόνισε καθώς θα πάμε μέχρι και την Κυριακή με αυτό το κύμα κακοκαιρίας. Αυτό το κύμα, από την Παρασκευή και στη συνέχεια θα κινηθεί προς τα ανατολικά και υπάρχουν δύο σενάρια: ή θα περάσει προς την περιοχή των Κυκλάδων και θα φτάσει μέχρι το ανατολικό Αιγαίο ή το επικρατέστερο να περάσει από την περιοχή της Κρήτης και να εκτονωθεί προς την περιοχή των Δωδεκανήσων. Αν συμβεί αυτό ανατολικό και νότιο Αιγαίο μπαίνουν στο «κόκκινο» Πέμπτη, Παρασκευή και στη συνέχεια. Πολύ πιθανόν η Κρήτη να αντιμετωπίσει πλημμυρικά επεισόδια και γενικότερα τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

«Δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη με την κακοκαιρία Elias», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Live η πορεία της κακοκαιρίας: