Στο νοσοκομείο Παίδων ο μαθητής που έπεσε από ύψος 5 μέτρων σε γυμνάσιο της Λαμίας – Θα χειρουργηθεί και στα δύο πόδια του

Στο νοσοκομείο Παίδων ο μαθητής που έπεσε από ύψος 5 μέτρων σε γυμνάσιο της Λαμίας – Θα χειρουργηθεί και στα δύο πόδια του

Το αγόρι έπεσε στο κενό όταν υποχώρησε κάγκελο

Στην ορθοπαιδική κλινική του νοσοκομείο Παίδων νοσηλεύεται ο μαθητής γυμνασίου ο οποίος έπεσε στο κενό τη Δευτέρα (25/9) όταν υποχώρησε κάγκελο στο σχολείο του, στη Λαμία. Το αγόρι αναμένεται να χειρουργηθεί και στα δύο πόδια του.

Το παιδί, όπως μετέδωσε το πρωί της Τρίτης (26/9) σε σχετικό της ρεπορτάζ η ΕΡΤ και η εκπομπή «Συνδέσεις» έχει επαφή με το περιβάλλον ωστόσο έχει πολλά τραύματα στο σώμα και τη σπονδυλική του στήλη.

Πώς το αγόρι έπεσε στο κενό

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ο 13χρονος προσπάθησε να στηριχθεί με την πλάτη σε κάγκελο του σχολείου το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το παιδί να βρεθεί στο κενό, πέφτοντας από ύψος σχεδόν 5 μέτρων.

Οι εκπαιδευτικοί κατά τις ίδιες πληροφορίες έσπευσαν να βοηθήσουν το παιδί και ειδοποιήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ το οποίο, κατόπιν, παρέλαβε τον μαθητή και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

Το Υπουργείο Παιδείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Επί τόπου βρέθηκε στο σημείο ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Γιάννης Κατσαρός, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο Λαμίας καθώς οι υποδομές των σχολείων είναι αρμοδιότητα των δήμων.

Όπως έγινε επιπλέον γνωστό, δεδομένου ότι το περιστατικό εξελίχθηκε μπροστά σε συμμαθητές του παιδιού, θα υπάρχουν ψυχολόγοι όλη την εβδομάδα στο σχολείο για την στήριξή τους.