Πολιτικό «κόμμα» πίσω από την λέσχη οπαδών του Παναθηναϊκού στην Πάτρα

Πολιτικό «κόμμα» πίσω από την λέσχη οπαδών του Παναθηναϊκού στην Πάτρα

Έφοδος της Αστυνομίας στα γραφεία τους διαπίστωσε ότι βρίσκονται... νόμιμα σε αυτά

Ως γραφεία... πολιτικού κόμματος και μάλιστα αναγνωρισμένου από τον Άρειο Πάγο λειτουργούν στην Πάτρα την λέσχη τους οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, τα οποία επισκέφθηκαν προχθές Τετάρτη στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. από την Αχαϊκή πρωτεύουσα, οι οποίοι διαπίστωσαν, ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού βρίσκονται νόμιμα στα γραφεία τους.

«Παναθηναϊκό Κίνημα» είναι το κόμμα και έχει αναγνωρισθεί από τον Αρειο Πάγο, συνεπώς δύναται να διατηρεί γραφεία σε όλη την επικράτεια, όπως αναφέρει το pelop.gr. Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο διήμερο βρισκόταν σε επαγρύπνηση, με αφορμή τις μετακινήσεις από την περιοχή, οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για την χθεσινοβραδινή παρακολούθηση των αγώνων των ομάδων τους με Φράιμπουργκ και Βιγιαρεάλ αντίστοιχα, στο πλαίσιο του Europa League.

Από προχθές άνδρες της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ επιτηρούσαν τα οπαδικά στέκια των Παναθηναϊκών (Κορίνθου και Σαχτούρη) και των Ολυμπιακών (Δημ. Γούναρη και Χαραλάμπη), ενώ ταυτόχρονα λήφθηκαν αυστηρά μέτρα στη διαδρομή προς Αθήνα, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε σκέψη για επεισόδια. Μετά τη φονική επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν στη χώρα μας, στις αρχές του περασμένου μήνα, η ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει προληπτικά μέτρα ακόμη και καθ’ υπερβολή, που είναι προτιμότερα βέβαια από το να χυθεί πάλι αίμα.

Προχθές στο μεταξύ, έγινε έλεγχος νομιμότητας και στο στέκι του Ολυμπιακού επί των οδών Γούναρη–Χαραλάμπη, όπου ήταν συγκεντρωμένοι δεκάδες φίλοι των «ερυθρολεύκων». Οι επικεφαλής προσκόμισαν επικαιροποιημένη άδεια λειτουργίας του συνδέσμου τους και γενικότερα ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι. «Φαίνεται ότι έχει αλλάξει το κλίμα, τουλάχιστον στο οπαδικό κίνημα της Πάτρας. Τα αιματηρά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας προκάλεσαν ένα "μούδιασμα" στους οργανωμένους οπαδούς και αξιολογούμε θετικά την τωρινή συμπεριφορά τους» σχολίασε στην pelop.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Αχαΐας.