Δίκη της Πισπιρίγκου: «Αυτό το παιδί ανά πάσα στιγμή ήταν επίφοβο για το θανατηφόρο αποτέλεσμα», ισχυρίστηκε μάρτυρας υπεράσπισης

Δίκη της Πισπιρίγκου: «Αυτό το παιδί ανά πάσα στιγμή ήταν επίφοβο για το θανατηφόρο αποτέλεσμα», ισχυρίστηκε μάρτυρας υπεράσπισης

Για δεύτερη μέρα κατέθεσε ο ιατροδικαστής, Κραββαρίτης - Η χιουμοριστική ατάκα του Αλέξη Κούγια στο δικαστήριο για τον Κασσελάκη

Με αναφορές στην κατάσταση της υγείας της άτυχης Τζωρτζίνας αλλά και στον Στέφανο Κασελάκη συνεχίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε , για δεύτερη μέρα, ο ιατροδικαστής Λάρισας, Χρ. Κραββαρίτης, ο οποίος έχει κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης της κατηγορουμένης, και επανέλαβε πως το παιδί είχε επιβαρυμένη υγεία και μικρό προσδόκιμο ζωής. «Η προοδευτική εξασθένηση του οργανισμού έφερε γενικευμένη διαφοροποίηση στην υγεία της» κατέθεσε συμπληρώνοντας πως «αυτό το παιδί ανά πάσα στιγμή ήταν επίφοβο για το θανατηφόρο αποτέλεσμα».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της υπεράσπισης ο ιατροδικαστής αναφέρθηκε στην φαρμακευτική αγωγή του παιδιού εκτιμώντας πως τις δυο τελευταίες ημέρες δόθηκαν επιπλέον φάρμακα γιατί «προφανώς οι γιατροί διέκριναν μία επιδείνωση».

Ο μάρτυρας χαρακτήρισε «σοβαρή» τη δοσολογία των φαρμάκων που δόθηκε για να ελεγχθούν οι σπασμοί.

«Αυτά τα φάρμακα είχαν σκοπό ελέγχου των σπασμών και, επιπλέον, οι γιατροί στην παραγγελία επισημαίνουν επισήμως πως η επιληψία είναι ένας παράγοντας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Αλέξης Κούγιας: Έχουν πει αλήθεια οι γιατροί πως η κλινική εικόνα του παιδιού δεν δικαιολογούσε αυτό το αποτέλεσμα; Με αυτήν την εικόνα πόσο προσδόκιμο ζωής θα έχει;

Μάρτυρας: Άγνωστο αλλά εγώ το θεώρησα πολύ μικρό. Η λοίμωξη θα μπορούσε να επιφέρει θανατηφόρο αποτέλεσμα, όχι μόνο χωρίς τη κεταμίνη, χωρίς τα μισά πράγματα από αυτά που έπαιρνε. Η κλινική της εικόνα ήταν επίφοβη έως υψηλού κινδύνου». Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση πως ένας γιατρός έπρεπε να πει στη μητέρα της «σφίξε την καρδιά σου, πρέπει να είναι προετοιμασμένη να γίνει κάτι άσχημο.»

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου υπέβαλε σειρά ερωτήσεων στον μάρτυρα για τη διαδικασία αναζωογόνησης που έγινε στη Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο και τη νοσηλεία της στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου αναφέροντας πως γνωρίζει την περίπτωση φιλικού του προσώπου το οποίο πλήρωσε στην Αμερική για μόσχευμα 800 χιλ ευρώ.

Ο Αλέξης Κούγιας κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μάρτυρα με χιουμοριστική διάθεση απευθύνθηκε στην πρόεδρο του δικαστηρίου αναφέροντας το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη. «Τώρα θα έρθει ο Κασσελάκης να τα αλλάξει όλα κύρια πρόεδρε, θα σας ξεδοντιάσει!» είπε.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, κάλεσε το μάρτυρα να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με την φαρμακευτική χρήσης της κεταμίνης. Ο συνήγορος προσκόμισε στο δικαστήριο άρθρα σύμφωνα με τα οποία η ουσία κυκλοφορεί ευρέως στη «μαύρη αγορά» σημειώνοντας πως τον Απρίλιο του 2022 οι αρμόδιες αρχές είχαν προχωρήσει στην κατάσχεση ποσότητας κεταμίνης μισού κιλού.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου