Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στους τρεις στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στη Λιβύη

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στους τρεις στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στη Λιβύη

Με τιμές από τις Ένοπλες Δυνάμεις οδηγήθηκαν στις τελευταίες τους κατοικίες

Ράγισαν καρδιές σήμερα στο Παπάγου, στην Κομοτηνή και το Μουζάκι Καρδίτσας, όπου τελέστηκαν οι κηδείες των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, μελών της ομάδας ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, που σκοτώθηκαν σε τροχαίο στην αφρικανική χώρα.

Στο κοιμητήριο του Παπάγου είπαν το τελευταίο «αντίο» συγγενείς και φίλοι της της 40χρονης Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη. Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την Ελληνική σημαία, ενώ στην τελετή παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας και αποδόθηκαν τιμές από αγήματα στην νοσηλεύτρια του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Την ίδια ώρα στην Κομοτηνή, συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούσαν την Γλυκερία Μεμεκίδου, την υποναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη. Κατά την έξοδο της σορού από τον ιερό ναό συγκεντρωμένοι φώναξαν «ηρωίδα» για την αδικοχαμένη υποναύαρχο. Η εξόδιος ακολουθία για την 46χρονη εψάλη στο ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής, Παντελεήμονα.

Η σορός της άτυχης υποναυάρχου έφτασε στον ναό καλυμμένη με την ελληνική σημαία ενώ η εκκλησία ήταν γεμάτη από εκατοντάδες κόσμου, εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και της ελληνικής πολιτείας, ενώ στον αύλειο χώρο τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού και του Πολεμικου Ναυτικού.

Στο Μουζάκι Καρδίτσας συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 27χρονο υπαξιωματικό των Ειδικών Δυνάμεων, Γιώργο Βούλγαρη, που έχασε με φρικτό τρόπο τη ζωή του στη Λιβύη. Η σορός του Γιώργου Βούλγαρη έφτασε στην γενέτειρα του, βυθίζοντας συγγενείς, φίλους και ολόκληρο το χωριό σε θρήνο.

Με Προεδρικό Διάταγμα απονεμήθηκε στον 27χρονο αρχιλοχία ο βαθμός του συνταγματάρχη, στην αντιπλοίαρχο Γλυκερία Μεμεκίδου ο βαθμός της υποναυάρχου και στην επισμηναγό Ευαγγελία Ανδρεαδάκη ο βαθμός της υποπτεράρχου.