Δύο αδέλφια κρατούσαν όμηρους δέκα μετανάστες στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης

Δύο αδέλφια κρατούσαν όμηρους δέκα μετανάστες στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης

Ασκούσαν βία σε βάρος των αλλοδαπών με σκοπό να τους αποσπάσουν επιπλέον χρηματικά ποσά

Δύο αδέλφια κρατούσαν όμηρους δέκα μετανάστες στην περιοχή του Δενδροποτάμου στην Θεσσαλονίκη και τους χτυπούσαν με ξύλα προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα.

Οι ενέργειες και η αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στον εντοπισμό και την απελευθέρωση των δέκα αλλοδαπών, που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε εγκαταλελειμμένο κτίριο. Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας άνδρας και μία γυναίκα ηλικίας 33 και 38 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της αρπαγής, της παράνομης κατακράτησης, της εκβίασης και της παράνομης μεταφοράς - προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς στην περιοχή του Δενδροποτάμου, εντοπίστηκαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, που τους είχαν μεταφέρει οι δύο συλληφθέντες δέκα αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες κρατούσαν τους αλλοδαπούς παρά τη θέλησή τους, ενώ ασκούσαν βία σε βάρος τους με σκοπό την αποκόμιση επιπλέον χρηματικών ποσών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, σε διαμέρισμα έτερου κτιρίου όπου διαμένει 30χρονος αλλοδαπός, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους 78,5 γραμμαρίων, ένα μαχαίρι πολεμικού τύπου και ένα μαχαίρι - μπαλτάς, οπότε και συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.