Δολοφονία στον Πειραιά: Στον ανακριτή ο 68χρονος που σκότωσε εν ψυχρώ τον υπάλληλο του πάρκινγκ

Δολοφονία στον Πειραιά: Στον ανακριτή ο 68χρονος που σκότωσε εν ψυχρώ τον υπάλληλο του πάρκινγκ

Δείτε φωτογραφίες του News

Έφτασε στα δικαστήρια Πειραιά για να απολογηθεί ο 68χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής έναν 40χρονο σε υπαίθριο πάρκινγκ στον Πειραιά.

Είναι η δεύτερη φορά που παίρνει αναβολή ο 68χρονος καθώς ήταν αρχικά προγραμματισμένο να περάσει το κατώφλι του ανακριτή το Σάββατο.

Το χρονικό

Η δολοφονία έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (15/09) όταν ο 68χρονος διαπληκτίστηκε έξω από υπαίθριο πάρκινγκ που βρίσκεται επί της οδού Πραξιτέλους 147, με έναν 40χρονο υπάλληλο. Αιτία για τον διαπληκτισμό ήταν οι θέσεις πάρκινγκ, λόγος για τον οποίο τσακωνόταν συχνά με τον 40χρονο, πατέρα τριών παιδιών, που διατηρούσε την επιχείρηση με τον αδελφό του.

Στη συνέχεια ο 68χρονος φέρεται να ανέβηκε σε διαμέρισμα του, στη διπλανή πολυκατοικία, και να κατέβηκε με μια καραμπίνα πυροβολώντας εναντίον του 40χρονου. Ο δράστης ανέβηκε ξανά στο διαμέρισμά του και κάλεσε και ο ίδιος την Αστυνομία παραδεχόμενος την πράξη του., με τους αστυνομικούς να φτάνουν στο σημείο και να συλαμβάνουν τον δράστη στο σπίτι του.

Το θύμα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, όπου κατέληξε.

Τι δήλωσε ο 68χρονος μετά τη δολοφονία

Για χρόνιες προστριβές έκανε λόγο ο 68χρονος, ενώ τόνισε ότι δεν ήθελε αυτή την κατάληξη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τη στιγμή που ο ηλικιωμένος δολοφόνησε τον πατέρα των τριών ανήλικων παιδιών και υπάλληλο του πάρκινγκ είπε: «Επιτέλους, τον ”τελείωσα”, επιτέλους τον σκότωσα».

Σύμφωνα με το MEGA όταν ο δράστης έφθασε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά είπε στους αστυνομικούς: «Είχαμε χρόνια προστριβές. Έβαζαν τα αυτοκίνητα από το πάρκινγκ ακόμα και στο πεζοδρόμιο. Έκλειναν τους δρόμους. Είχα εκφράσει πολλές φορές την αγανάκτηση μου. Δεν ήθελα να καταλήξει έτσι».

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος