Φονικό τροχαίο της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη: Τι λέει ο πατέρας των δύο διερμηνέων που έχασαν τη ζωή τους – «Πρόσφεραν βοήθεια εθελοντικά»

Φονικό τροχαίο της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη: Τι λέει ο πατέρας των δύο διερμηνέων που έχασαν τη ζωή τους – «Πρόσφεραν βοήθεια εθελοντικά»

«Όπως ταξίδευε το λεωφορείο έγινε πλαγιομετωπική με κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο»

Πέντε Έλληνες βρήκαν σοκαριστικό θάνατο στη Λιβύη, στο τροχαίο δυστύχημα με την ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Ανάμεσά τους και δύο διερμηνείς. Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή και στα δύο παιδιά του.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν δώσει μία πρώτη εικόνα για το τροχαίο, ωστόσο όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες των λιβυκών Αρχών, θα απαντηθούν περισσότερα ερωτήματα για τις ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης.

«Όπως ταξίδευε το λεωφορείο έγινε πλαγιομετωπική με κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο έχασε τον έλεγχο κι προκειμένου να ξαναμπεί στην πορεία του, σφηνώθηκε στο λεωφορείο και έγινε ανάφλεξη», είπε αρχικά συγγενής θύματος», είπε αρχικά ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη.

«Και τα παιδιά αυτά και οι 5 βρίσκονταν σε αυτό το σημείο που έγινε η πρόσκρουση. Πλαγιομετωπική, αυτό έχω καταλάβει. Ήταν ένας άντρας και μία γυναίκα, 33 και 34 ετών αντίστοιχα. Μιλάω με τον Πρόξενο. Τα παιδιά μου πήγαν να βοηθήσουν εκεί, είμαστε από τη Βεγγάζη, έχουμε μεγάλωσε εκεί έχουν τελειώσει το σχολείο, εγώ είμαι ο πρόεδρος της κοινότητος.

Αγαπάνε τη Βεγγάζη, τη Λιβύη, και ήθελαν να βοηθήσουν, εθελοντικά προσφέρθηκαν. Θα στείλουν τις σορούς με άλλο αεροπλάνο, οι τραυματίες ήρθαν το πρωί. Επέστρεψαν οι τραυματίες και θα στείλουν άλλο ένα C-27 να πάρει τις σορούς», κατέληξε.

 

Συγκλονίζει ο πατέρας του 27χρονου υπαξιωματικού που πέθανε στη Λιβύη: Έστειλε ένα μήνυμα «φτάσαμε, είμαστε καλά»

Συγκλόνισε και ο πατέρας του 27χρονου υπαξιωματικού Γιώργου Βούλγαρη, ο οποίος σκοτώθηκε στο φονικό τροχαίο που είχε η ελληνική αποστολή στη Λιβύη, προκειμένου να επιχειρήσει στις πλημμυροπαθείς περιοχές.

Ο πατέρας του υπαξιωματικού μίλησε στην εκπομπή Live News και είπε πως «ήταν στο τμήμα Αλεξιπτωτιστών. Στον στρατό έχει 8 χρόνια. Στη Λιβύη δεν ξέρω, πρέπει αν ήταν η πρώτη φορά, αλλού πήγε. Έφτασε Αίγυπτο, Ουκρανία, πήγε σε πολλά κράτη».

«Χτες το μεσημέρι, μία η ώρα, μου έστειλε ένα μήνυμα, γιατί δεν έχουν τηλέφωνα. Μου έστειλε ένα μήνυμα “μπαμπά, φτάσαμε, καλά είμαστε”», είπε χαρακτηριστικά.

«Από εκεί και πέρα καμία επικοινωνία. 27 χρονών ήταν παντρεμένος. Τι άλλο να σας πω; Δεν υπάρχει άλλο κάτι…», πρόσθεσε στη συνέχεια.

 

Οι δύο νοσηλεύτριες που σκοτώθηκαν στο φονικό τροχαίο στη Λιβύη

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες που δείχνουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη λίγο πριν το φονικό τροχαίο και σε μία από αυτές, εμφανίζονται οι δύο νεκρές νοσηλεύτριες.

Η φωτογραφία προβλήθηκε στην εκπομπή Live News και τραβήχτηκε λίγο πριν ταξιδέψουν στο αεροδρόμιο στη Βεγγάζη και επιβιβαστούν στο μοιραίο λεωφορείο.

Δεξιά διακρίνεται η 40χρονη Ε.Α. με καταγωγή από το Ηράκλειο, που υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία ως νοσηλεύτρια στο 251 ΓΝΑ, ενώ αριστερά η Γ.Μ., η οποία υπηρετούσε στο ναυτικό.