Τραγωδία στη Λιβύη με Έλληνες στρατιωτικούς: Δεκατρείς τραυματίες νοσηλεύονται σε στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας

Τραγωδία στη Λιβύη με Έλληνες στρατιωτικούς: Δεκατρείς τραυματίες νοσηλεύονται σε στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας

Στο μικροσκόπιο των Αρχών το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

Σε 13 ανέρχονται οι τραυματίες που βρίσκονται σε στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας μετά την τραγωδία στη Λιβύη ενώ η χώρα πενθεί για τον τραγικό θάνατο των πέντε μελών της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας. Την ίδια στιγμή τα ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους αναζητούν απάντηση.

Τα σενάρια αναφορικά με το τι πραγματικά συνέβη άρχισαν να φουντώνουν λίγες ώρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο, όταν το ΓΕΕΘΑ και το ΥΠΕΞ έκαναν λόγο για τροχαίο με (ελαφρά) τραυματίες και λίγο αργότερα διεθνή μέσα μιλούσαν για νεκρά μέλη της ελληνικής αποστολής.

Η ΕΥΠ φέρεται να ερεύνησε και το σενάριο αποστολής αυτοκτονίας, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Μέχρι στιγμής, όπως μετέδωσε σε σχετικό της ρεπορτάζ το πρωί της Τρίτης (19/9) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» οι ελληνικές Αρχές έχουν δώσει μία πρώτη εικόνα για το τροχαίο, ωστόσο όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες των λιβυκών Αρχών, θα απαντηθούν περισσότερα ερωτήματα για τις ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης.

Από το 2011 η ευρύτερη περιοχή της Λιβύης και η Ντέρκα ελέγχεται από τον ISIS και κανείς δε μπορεί να προδικάσει για το μέλλον της έρευνας.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών θα μπει και το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η ελληνική αποστολή και εξερράγη.

Στο πίσω μέρος του λεωφορείου μετά την έκρηξη υπάρχουν κάποιες πολύ μεγάλες τρύπες για ερευνάται η προέλευσή τους.

Θα πρέπει να διερευνηθεί το εάν τηρήθηκε η σωστή διαδικασία ενώ πρόκειται για «πειραγμένο» λεωφορείο και το βοηθητικό ντεπόζιτο είχε χωρητικότητα 200 λίτρα πετρελαίου.

Μέχρι στιγμής, 13 τραυματίες που βρίσκονται στην Ελλάδα και ένας πολυτραυματίες που δεν μπορεί να μεταφερθεί. Δέκα άτομα νοσηλεύονται στο 401 και 2 άτομα στο Ναυτικό Νοσοκομείο.

Κανενός δεν κινδυνεύει η ζωή ενώ 3 άτομα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Πρόκειται για τον Συνταγματάρχη που κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης εκτινάχθηκε μαζί με τον οδηγό από το παρμπρίζ και φέρει πολλαπλά τραύματα στο σώμα του με σοβαρότερο αυτό της λεκάνης, αλλά και ένας λοχαγός και ένας στρατιωτικός γιατρός οι οποίοι είναι με εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα.