Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία της Ερατούς από τον εν διαστάσει σύζυγό της στη Μυτιλήνη

Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία της Ερατούς από τον εν διαστάσει σύζυγό της στη Μυτιλήνη

«Δεν αντέχεται να τον βλέπω να ζει, να αναπνέει, να προκαλεί και το παιδί μου να είναι κάτω από τέσσερα μάρμαρα» ξέσπασε η μητέρα της 24χρονης

Τεταμένο ήταν σήμερα το κλίμα στο Εφετείο Μυτιλήνης, όπου θα εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας της 24χρονης Ερατούς το 2019 από τον εν διαστάσει σύζυγό της, μετά από έφεση που άσκησε ο δολοφόνος της και πατέρας του παιδιού της.

Η μητέρα του θύματος βλέποντας τον κατηγορούμενο, δεν άντεξε και του επιτέθηκε φωνάζοντας: «Ισόβια, αυτό θέλουμε μόνο, ισόβια». Αστυνομικοί έτρεξαν να την συγκρατήσουν, με την ίδια να φωνάζει μέσα στη δικαστική αίθουσα. Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», δεν έκρυψε πόσο δύσκολο της είναι κάθε φορά, να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον δολοφόνο της κόρης της και την οικογένειά του. «Ζητά να σπάσουν τα ισόβια, που ξέρουμε ότι δεν είναι ισόβια. Σε ισόβια έχει καταδικαστεί το παιδί μου», είπε αναστατωμένη.

«Σκοτώνουν ξανά και ξανά τα παιδιά μας. Είμαστε εδώ, γιατί ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, αλλά το δικαίωμα της Ερατώς για ζωή;», αναρωτήθηκε έχοντας στο πλευρό της, τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς και τη μητέρα της Σόφης. «Δεν μπορώ να τον βλέπω ξανά και ξανά, αυτόν και τους δικούς του, να έρχονται ντυμένοι στα μαύρα και να κάνουν ότι πενθούν. Δεν μπορώ να τους ακούω, να μου λένε ότι ο γιος τους σε 5–6 χρόνια θα βγει από τη φυλακή», συνέχισε η μητέρα της Ερατούς.

Για την ίδια κάθε φορά που πάει στο δικαστήριο και βλέπει τον δολοφόνο της κόρης της, είναι ένας θάνατος. «Δεν αντέχεται να τον βλέπω να ζει, να αναπνέει, να προκαλεί και το παιδί μου να είναι κάτω από τέσσερα μάρμαρα. Δεν τους αρκεί το αίμα των παιδιών μας; Τι άλλο θέλουν από εμάς;», πρόσθεσε.

Το χρονικό της φρικτής δολοφονίας

Η Ερατώ δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2019 μέσα στο σπίτι της στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της, την ώρα που στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν η κόρη τους. Μπήκε στο διαμέρισμα από την μπαλκονόπορτα και πυροβόλησε εν ψυχρώ την Ερατώ, γιατί εκείνη του είχε ζητήσει να χωρίσουν.

Ο κατηγορούμενος ήταν βίαιος και πολλές φορές είχε χτυπήσει τη νεαρή μητέρα, με την ίδια να μην αντέχει και τελικά να του ζητά διαζύγιο. Αυτό όμως δεν το αποδεχόταν ο ίδιος, ο οποίος δε δίστασε να της κόψει το νήμα της ζωής, αφήνοντας ορφανή την κόρη τους, η οποία μεγαλώνει πλέον μαζί με τη γιαγιά της.