Αγανακτισμένος ο πατέρας της φοιτήτριας που πέθανε στα Ιωάννινα: «Ζητάω να μάθω τον λόγο που συνέβη αυτό το κακό»

Αγανακτισμένος ο πατέρας της φοιτήτριας που πέθανε στα Ιωάννινα: «Ζητάω να μάθω τον λόγο που συνέβη αυτό το κακό»

«Όλες τις προηγούμενες μέρες το είχαν το παιδί με μια απλή αντιβίωση και κορτιζόνη, χωρίς να αντιδρά στις θεραπείες»

Αγανακτισμένος και οργισμένος για το θάνατο της κόρης του, που έφυγε από τη ζωή έπειτα από την εισαγωγή της στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων με αμυγδαλίτιδα, είναι ο πατέρας της 20χρονης. Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Οι Δεκατιανοί», ανέφερε ότι είναι πιθανό οι γιατροί στο νοσοκομείο να μην έδωσαν την απαραίτητη προσοχή καθώς η θεραπεία που χορηγούσαν επί μέρες στην φοιτήτρια δεν είχε αποτελέσματα.

«Ζητάω να μάθω το λόγο που συνέβη αυτό το κακό. Δεν ξέρω αν οι γιατροί λόγω φόρτο εργασίας δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή. Όταν έχεις ένα παρθένο οργανισμό, υγιέστατο παιδί που μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε θεραπεία και το παιδί δεν αντιδράει, δεν θα έπρεπε να κινητοποιηθεί κάποιος;» αναρωτιέται ο πατέρας της 20χρονης.

«Όλες τις προηγούμενες μέρες το είχαν το παιδί με μια απλή αντιβίωση και κορτιζόνη, χωρίς να αντιδρά στις θεραπείες το παιδί» είπε και συνέχισε: «Όταν έχεις ένα παιδί που οι αμυγδαλές του είναι πνιγμένες στο πύον και οι θεραπείες δεν αποδίδουν, δεν πρέπει να ψαχτείς καλύτερα, ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί; Οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί. Σε καμία περίπτωση δεν κινδύνευε η ζωή της, μας έλεγαν».

Μάλιστα ο κ. Αντώνης ανέφερε ότι μία μέρα πριν η φοιτήτρια υποστεί ανακοπή και φύγει από τη ζωή, οι γιατροί την είχαν επί ώρες στην αναμονή για μια αξονική.

«Την τελευταία μέρα, παραμονή του θανάτου του παιδιού μας είπαν ότι θα του κάνουμε αξονική μήπως υπάρχει κάποιοι απόστημα. Το είχαν νηστικό το παιδί, είχε ατροφήσει η μικρή διότι λόγω του πρηξίματος του λαιμού της τόσες μέρες δεν μπορούσε να φάει. Την είχαν σε αναμονή για την αξονική. Από το πρωί, η αξονική έγινε το απόγευμα, το βράδυ. Παίρναμε τηλέφωνο για μάθουμε τα αποτελέσματα. Οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί» ανέφερε ενώ όπως είπε στη συνέχεια είχαν και διαφωνίες μεταξύ τους.

«Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανέναν άνθρωπο, θέλω πρώτα να γίνουν οι έρευνες, να βγουν οι απαντήσεις από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε κι αν υπάρχουν ευθύνες να καταλογιστούν» είπε ο κ. Αντώνης.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι ένας φίλος της κόρης του εισήχθη την ίδια περίοδο στο νοσοκομείο με τα ίδια συμπτώματα. Στην αρχή, όπως είπε η κόρη μου τον φρόντιζε γιατί εκείνος ήταν σε χειρότερη από εκείνη κατάσταση. «Τελικά το παιδί πήρε εξιτήριο και η κόρη μου κατέληξε» είπε.