Θάνατος 20χρονης στα Ιωάννινα: Τι έδειξαν τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας που ολοκληρώθηκε

Θάνατος 20χρονης στα Ιωάννινα: Τι έδειξαν τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας που ολοκληρώθηκε

Σε έξι μήνες θα βγούνε τα οριστικά αποτελέσματα, όπως εξήγησε ο ιατροδικαστής-σύμβουλος της οικογένειας

Σε βαρύ πένθος έχει πέσει η κοινωνία της Χίου από το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στα Ιωάννινα και ενώ ολοκληρώθηκε η νεκροψία. Η κοπέλα νοσηλευόταν για 9 μέρες στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων, καθώς έπασχε από αμυγδαλίτιδα.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε πως η πλήρης εικόνα για τα αίτια θανάτου θα υπάρχει σε έξι μήνες. Ωστόσο, τόνισε πως «θεωρώ ότι αυτό που είδαμε συνδέεται με τη βαριά οξεία αμυγδαλίτιδα, η οποία προκάλεσε γενικευμένη διαταραχή και την κατάρρευση πολλών συστημάτων του οργανισμού».

Επίσης, είπε ότι δεν έχει λάβει, ακόμη, τον πλήρη ιατρικό φάκελο της κοπέλας, «ο οποίος θα περιέχει λεπτομέρειες σχετικά με τα φάρμακα που της χορηγήθηκαν και σε ποια δοσολογία, καθώς και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της».

«Από το συνδυασμό αυτών των στοιχείων και των αποτελεσμάτων της νεκροψίας θα προκύψει αν υπήρξε ή αν δεν υπήρξε ιατρογενής αιτιολογία της επιβάρυνσης της υγείας της 20χρονης», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έτσι, τα δείγματα, τα οποία ελήφθησαν, κατά τη διάρκεια της νεκροψίας θα ελεγχθούν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών, αυτών, εξετάσεων αναμένεται να είναι γνωστά σε περίπου έξι μήνες.

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων διέταξε προκαταρκτική εξέταση με διερευνώμενο αδίκημα την ανθρωποκτονία από αμέλεια, για το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας από τη Χίο.

Η απόφαση του εισαγγελέα ελήφθη μόλις ετέθη υπόψη του το μέχρι στιγμής υλικό που συγκεντρώθηκε από το αστυνομικό τμήμα Ιωαννίνων, στό πλαίσιο της διερεύνησης του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της ενώ νοσηλεύονταν με διάγνωση αμυγδαλίτιδα στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.