Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη στην Τζωρτζίνα» ανέφερε η μάρτυρας – ιατροδικαστής

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη στην Τζωρτζίνα» ανέφερε η μάρτυρας – ιατροδικαστής

Αλέξης Κούγιας: «Δεν θα καταστρέψετε και αυτή τη μάρτυρα»

«Βολή» στα θεμέλια της κατηγορίας σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου επιχείρησε να ρίξει η ιατροδικαστής, μάρτυρας ειδικών γνώσεων, Ουρανία Δημακοπούλου η οποία καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αμφισβήτησε ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από θανατηφόρα δόση κεταμίνης.

«Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη» ανέφερε η μάρτυρας η οποία για να ενισχύσει τη θέση της επικαλέστηκε στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο του παιδιού. Όταν η μάρτυρας κλήθηκε από την πρόεδρο να απαντήσει στο κρίσιμο ερώτημα για την αιτία θανάτου του παιδιού ανέφερε: «Αιτία θανάτου είναι η υποθρεψία σε έδαφος ατροφίας βασικών οργάνων, (καρδιά, πνεύμονες, νεφροί) σε έδαφος αντιδραστικής ιωσινοφυλίας, σε έδαφος επιληψίας».

«Δεν θα καταστρέψετε και αυτή τη μάρτυρα…»

Στο επίκεντρο της κατάθεσης της κ. Δημακοπούλου βρέθηκαν τα αποτελέσματα της τοξικολογικής έρευνας, σύμφωνα με την οποία η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή δηλητηριασμένη από μεγάλη δόση κεταμίνης.

Η μάρτυρας εξέφρασε τη θέση πως ο ιατροδικαστής κ. Μπουζιάνης στην έκθεση του «κρατάει τις αποστάσεις του». «Στο συμπέρασμα δεν γράφει ότι είναι ανθρωποκτονία» ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας με την πρόεδρο να σχολιάζει «Αυτό, όμως, είναι κάτι που θα το αποφασίσει το δικαστήριο».

Η αντίδραση του Αλέξη Κούγια, στο σχόλιο της προέδρου, ήταν άμεση. «Έλεος, ο ιατροδικαστής για αυτό το λόγο καλείται. Έχω κάνει 1000 ανθρωποκτονίες και ο ιατροδικαστής γράφει ανθρωποκτονία» είπε ο συνήγορος της κατηγορουμένης.

Πρόεδρος: Ο ιατροδικαστής αποφαίνεται στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του.

Μάρτυρας: Ο ιατροδικαστής πρέπει να γράψει τα πέντε είδη θανάτου, εννοείται ότι πρέπει να γράψει, γράφει φαρμακευτική δηλητηρίαση σύμφωνα με το έγγραφο που του έδωσε ο κ. Ράικος, δεν κάνει καμία αξιολόγηση.

Αλέξης Κούγιας: Δεν θα καταστρέψετε και αυτή τη μάρτυρα, έχετε βγάλει ομόφωνες αποφάσεις για αυτονόητα αιτήματα, επηρεάζετε τη κρίση του δικαστηρίου κ. πρόεδρε… Έχω ένα ιερό καθήκον δεν κοιμάμαι για αυτή την υπόθεση. Κρατάνε μια αθώα γυναίκα στη φυλακή. …είναι υποχρεωτικό για τον ιατροδικαστή να γράψει ανθρωποκτονία επτά μήνες γίνεται μεροληπτική διαδικασία σε βάρος της κ. κατηγορουμένης

Πρόεδρος: Άλλα μας λέγατε στις προηγούμενες συνεδριάσεις…

«Είναι ένα ασφαλές φάρμακο»

Η κ. Δημητρακοπούλου κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της άφησε αιχμές για την τοξικολογική έρευνα που διενήργησε ο καθηγητής τοξικολογίας Ν. Ράικος ο οποίος έβαλε στο «κάδρο» της υπόθεσης την κεταμίνη. «6,5 ml κεταμίνης θεωρείται εντός θεραπευτικών συγκεντρώσεων και ορίων. Η τοξικολογική λέει ότι τα 6,5 ml αναφέρονται σε αναφερόμενα περιστατικά θανάτου.» είπε και συνέχισε «Με ένα φάρμακο που το ενοχοποιούμε γίνεται σύγκριση μεταξύ αγοριού, κοριτσιού, βρέφους και ενός 9χρονου, ενήλικου και ανήλικου. Το αλκοόλ δεν έχει καμία συσχέτιση με το δικό μας περιστατικό. Στη βιβλιογραφία δεν υπάρχει κανένα περαστικό θανάτου σε νοσοκομείο από κεταμίνη που να ενοχοποιείται κάποιος. Είναι ένα ασφαλές φάρμακο. Έγγραφο νοσοκομείου αναφέρει ότι η μέγιστη δόση για τη Τζωρτζίνα είναι δύο γραμμάρια».

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου