Κακοκαιρία Daniel: Μέσα στα νερά ελικόπτερα Χιούι – «Είναι ανενεργά» λέει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΣ

Κακοκαιρία Daniel: Μέσα στα νερά ελικόπτερα Χιούι – «Είναι ανενεργά» λέει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΣ

Έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα, σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση

Αίσθηση προκάλεσε φωτογραφία από το Αεροδρόμιο στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, όπου εδρεύει η 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού, η οποία δείχνει αρκετά ελικόπτερα τύπου Χιούι (UH-1H Iroquois) μέσα στα νερά μετά τις πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ότι πρόκειται για ανενεργά ελικόπτερα τα οποία και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε στεγνή πίστα.

Αναλυτικά:

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει

μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών.

Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή. Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει».

Ασφαλή όλα τα ελικόπτερα στο αεροδρόμιο Στεφανοβικείου διαβεβαιώνει το Γενικό Επιτελείο Στρατού

Οι επιπλέον φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο αφορούν χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη η μεταφορά των ελικοπτέρων προς στεγνό τμήμα της πίστας του αεροδρομίου (Α/Στεφανοβικείου) του Βόλου.

Αυτό τονίζει το Γενικό Επιτελείο Στρατού προσθέτοντας ότι όλα τα ελικόπτερα είναι ασφαλή.