Κακοκαιρία Daniel: Σε «λίμνη» μετατράπηκε η Μεταμόρφωση Καρδίτσας – Συγκλονιστικό βίντεο με τα σπίτια κάτω από το νερό

Κακοκαιρία Daniel: Σε «λίμνη» μετατράπηκε η Μεταμόρφωση Καρδίτσας – Συγκλονιστικό βίντεο με τα σπίτια κάτω από το νερό

Απεγκλωβισμός διά θαλάσσης δεκάδων τουριστών από το Μικρό στο νότιο Πήλιο

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, που έχει μετατραπεί σε... λίμνη!

Σχεδόν όλος ο κάμπος της Καρδίτσας είναι βυθισμένος με δεκάδες ανθρώπους να είναι εγκλωβισμένοι ή και αγνοούμενοι από την συνεχιζόμενη κακοκαιρία.

Οι εικόνες που φτάνουν συνεχώς μέσα από τα social media των κατοίκων προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι και αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής, που είναι κυριολεκτικά βιβλική, όπως αυτές από τη Μεταμόφωση Καρδίτσας.

Απεγκλωβισμός διά θαλάσσης τουριστών από το Μικρό στο νότιο Πήλιο 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μία μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού, δια θαλάσσης, δεκάδων ανθρώπων, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, από τον οικισμό Μικρό του Πλατανιά, στο Νότιο Πήλιο.

Στον οικισμό είχαν αποκλεισθεί από την Τρίτη το πρωί πάνω από 150 άνθρωποι, αφού καταστράφηκε ολοσχερώς ο δρόμος που καταλήγει στο παραθαλάσσιο θέρετρο και οι αποκλεισθέντες ήταν όλοι τουρίστες που έκαναν τις διακοπές τους στην περιοχή.

Ο απεγκλωβισμός όλων των ανθρώπων ήταν αδύνατος από ξηράς και γι' αυτό ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, σε συνεννόηση με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, έστειλαν το τουριστικό σκάφος «Ταρζάν» που κατάφερε να προσεγγίσει την ακτή και να παραλάβει τελικά 105 άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς, που βρίσκονταν σε απελπιστική κατάσταση μετά από 3 ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς νερό και τρόφιμα, καθώς είχαν εξαντληθεί οι προμήθειες των ξενοδοχείων και των πανσιόν, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 5 το απόγευμα και δεύτερη προσπάθεια απεγκλωβισμού εκατοντάδων κατοίκων και ξένων τουριστών από τον Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου με τη συμμετοχή του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού και μελών της Πολιτικής Προστασίας. Στον Πλατανιά έχουν εγκλωβιστεί και σερβικά λεωφορεία που μετέφεραν τουρίστες από τη γειτονική χώρα.