Κικίλιας για κακοκαιρία Daniel: Έξι αγνοούμενοι, δεκάδες εγκλωβισμένοι – Ο κρατικός μηχανισμός έχει εστιάσει στη Θεσσαλία

Κικίλιας για κακοκαιρία Daniel: Έξι αγνοούμενοι, δεκάδες εγκλωβισμένοι – Ο κρατικός μηχανισμός έχει εστιάσει στη Θεσσαλία

«Κουράγιο και δύναμη σε όλους όσοι δοκιμάζονται, να ξέρουν ότι είμαστε εδώ γι’ αυτούς»

«Όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει εστιάσει στη Θεσσαλία» ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τους αρχηγούς του ΓΕΕΘΑ, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός «Επιχειρούν δυνάμεις 195 οχήματα και 480 άτομα ΕΜΑΚ και πυροσβέστες. Το πολύ δύσκολο πεδίο εντοπίζεται μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας. Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, στην Αγία Τριάδα είναι εγκλωβισμένα 20 άτομα και 6 αγνοούνται, στα Μεγάλα Καλύβια 40 άτομα βρίσκονται σε σπίτια και στα Καλογριανά 4 άτομα επίσης σε σπίτια. Ο Ληθαίος έχει πλημμυρίσει. Προάστιο, Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια είναι αποκλεισμένα. Καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες προσέγγισης.

Στον Παλαμά και το Προάστιο που είναι Κεφαλοχώρια δεν έχουμε συγκεκριμένα αναφορά για αγνοούμενους και εγκλωβισμένους. Θέλω να διαβεβαιώσω πως δεν υπάρχει μέσο, ενέργεια, προσπάθεια που δεν χρησιμοποιήθηκε».

Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι έχουν γίνει 885 απεγκλωβισμοί και κατέληξε τονίζοντας «Κουράγιο και δύναμη σε όλους όσοι δοκιμάζονται, να ξέρουν ότι είμαστε εδώ γι’ αυτούς».