Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στη Χάλκη Λάρισας: «Μας είπαν να φύγουμε χωρίς σχέδιο»

Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στη Χάλκη Λάρισας: «Μας είπαν να φύγουμε χωρίς σχέδιο»

«Με ρίσκο της ζωής και της οικογένειάς μας» αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το χωριό

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel βρίσκεται η Ελλάδα. Ο Βόλος και το Πήλιο είναι οι δύο περιοχές οι οποίες χτυπήθηκαν περισσότερο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ προβλήματα εντοπίζονται και σε άλλες πόλεις εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων. Κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί στη Χάλκη Λάρισας ενώ ένα άτομο έχει αφήσει την τελευταία του πνοή και ένα ακόμη αγνοείται.

«Μας είπαν να φύγουμε χωρίς σχέδιο»

«Είναι μια δύσκολη ημέρα για τη Λάρισα. Η Χάλκη, ένα χωριό 12 χιλιόμετρα έξω από την πόλη, είναι εγκλωβισμένο από τα νερά, όλοι οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι εντός των σπιτιών τους, δεν υπάρχει η δυνατότητα να βγουν» επεσήμανε το πρωί της Τετάρτης (6/9) μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η Νικολέτα Μπούρνοβα, κάτοικος της Λάρισας.

Όπως κατήγγειλε, περίπου στις 3:30 η ώρα το βράδυ ειδοποιήθηκαν από τη δημοτική αρχή να προετοιμαστούν για πιθανό ενδεχόμενο εκκένωσης.

«Οι κάτοικοι ενημερωθήκαμε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για πιθανό ενδεχόμενο εκκένωσης μέσα σε ένα τέταρτο, χωρίς όμως, όπως διαπιστώσαμε στη συνέχεια, να υπάρχει και σχέδιο εκκένωσης, παρά μόνο προειδοποίηση» ανέφερε.

Όπως είπε η ίδια, «με ρίσκο της ζωής και της οικογένειάς μας» αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το χωριό, παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι ήταν πλημμυρισμένοι.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι, το 90%, είναι εγκλωβισμένοι στο χωριό», δήλωσε κλείνοντας.

 

Δύσκολη η νύχτα σε περιοχές της Π.Ε. Λάρισας

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πυροσβεστική έγιναν κλήσεις από τα χωριά Αρμένιο και Χάλκη, ώστε να προσεγγιστούν οικίες – οι οποίες είχαν αποκλειστεί εξαιτίας του όγκου των νερών – όμως ακόμη και τα πυροσβεστικά οχήματα ήταν δύσκολο να προσεγγίσουν.

Σε μια πρώτη εικόνα μεγάλες συγκεντρώσεις υδάτων υπάρχουν σε περιοχές των Δήμων Κιλελέρ και Φαρσάλων.

Ενδεικτικό της κατάστασης που δημιουργήθηκε είναι το γεγονός ότι μετά τις 3 τα ξημερώματα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοίνωσε πως λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τη χ.θ. 323+439, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.

Τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα θα εκτρέπονται στον Α/Κ Νίκαιας και μέσω της περιφερειακής οδού Τρικάλων θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων και ακολούθως στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65.

  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ.8+000) έως τα Φάρσαλα, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.
  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Αχιλλείου – Καλαμακίου από τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου έως τα όρια της Τοπικής Κοινότητας Καλαμακίου, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.
  • Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων, μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων.

Εξαιρούνται:

  • (α) Τα οχήματα οδικής βοήθειας
  • (β) Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης