Κακοκαιρία Daniel: «Πιθανότατα η μεγαλύτερη νεροποντή που έχει καταγραφεί στη χώρα», είπαν οι μετεωρολόγοι στον πρωθυπουργό

Κακοκαιρία Daniel: «Πιθανότατα η μεγαλύτερη νεροποντή που έχει καταγραφεί στη χώρα», είπαν οι μετεωρολόγοι στον πρωθυπουργό

Έγινε σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Πολιτική Προστασία - Ποια είναι η εικόνα του οδικού δικτύου σε Λάρισα και Μαγνησία

Στην σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό στην Πολιτική Προστασία οι μετεωρολόγοι έκαναν την εκτίμηση ότι η κακοκαιρία Daniel έφερε τη μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα, με πολύ περισσότερο νερό ακόμη και από αυτό που έπεσε στην θεομηνία του Ιανού.

Το πιο ακραίο φαινόμενο που συνέβη στην περιοχή (Μαγνησίας κλπ) απο πλευράς ύψους βροχής σε ενα 24ωρο - συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν Οκτώβριο Νοέμβριο. Παράλληλα, στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, μετεωρολόγους και τους εκπροσώπους του Πυροσβεστικού Σώματος συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη (εξασφάλιση ανοικτών δρόμων προς νοσοκομεία κ κρίσιμες υποδομές, φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται κα).
Όλες οι δυνάμεις (Πυροσβεστικής - αστυνομίας κλπ) επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς, παροχή βοήθειας και συνεχίζουν να είναι στο δρόμο. Όπως και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ γιατί έχουν καταγραφεί πολλές διακοπές ρεύματος, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να ακολουθούν τα μηνύματα του 112.

Στη σύσκεψη με τον Κυιράκο Μητσοτάκη μετείχαν οι Β.Κικίλιας, Γ. Οικονομου, Γ. Μπρατάκος, Χρ. Τριαντοπουλος, Ευ. Τουρνάς, Γ. Κοντογεωργης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ.,Παπαγεωργιου, ο Αρχηγος και επιτελείς της Πυροσβεστικής, ενώ με τηλεδιάσκεψη μετείχαν ο κ.Αγοραστός και μετεωρολόγοι.

Αναμένεται να γίνει δήλωση για τη συνολική εικόνα της κατάστασης από τον Βασίλη Κικίλια, ενώ αύριο ο Χρήστος Τριαντόπουλος θα μεταβεί στην περιοχή για καταγραφή και έναρξη διαδικασίας αποκατάστασης και αποζημιώσεων.

Ποια είναι η εικόνα του οδικού δικτύου σε Λάρισα και Μαγνησία

Η προσωρινή διακοπή και οι απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων συνεχίζονται στις Περιφερειακής Ενότητες Λάρισας και Μαγνησίας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ειδικότερα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει ως εξής:

Διεύθυνση αστυνομίας Λάρισας

- Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

* στην επαρχιακή οδό Βελίκας - Αγιοκάμπου,

* στην επαρχιακή οδό Κουτσουπιάς - Καρίτσας, εντός του οικισμού του Κόκκινου Νερού,

* στην επαρχιακή οδό Παλαιόπυργου - Ομολίου,

* στην επαρχιακή οδό Στομίου - Αλεξανδρινής - Παλαιόπυργου &

* στην επαρχιακή οδό Γόννων - Ελιάς.

Διεύθυνση αστυνομίας Μαγνησίας

- Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων:

* στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου,

* στον ορεινό όγκο του Πηλίου,

* στην επαρχιακή οδό Ριζόμυλου - Καναλίων (από τη διασταύρωσή της με την ΠΕΟ Λάρισας - Βόλου έως το χωριό Κανάλια),

* στην επαρχιακή οδό Βόλου - Καναλίων, από το χωριό Κερασιά έως το χωριό Κανάλια,

* σε ολόκληρο οδικό δίκτυο της νήσου Σκιάθου &

* στην επαρχιακή οδό Αγιάς - Βόλου, από το χωριό Κανάλια έως τα όρια του νομού Μαγνησίας προς το χωριό Καλαμάκι του νομού Λάρισας.

- Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:

* στον Περιφερειακό (κόμβος Φυτόκου), εκτροπή οχημάτων,

* στην Παραλιακή Αγριάς, Περιφερειακός προς Αγριά, εκτροπή οχημάτων &

* στον κόμβο Διμηνίου.

* Εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας και εκτάκτου ανάγκης