Φωτιά στην Έβρο: Δύσκολη νύχτα για το Σουφλί – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα

Φωτιά στην Έβρο: Δύσκολη νύχτα για το Σουφλί – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα

Κάτοικοι και εθελοντές συνεχίζουν να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες γύρω από τα χωριά και την πόλη

Πολύ δύσκολη αναμένεται να είναι η αποψινή νύχτα για τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου, αφού η φωτιά που μαίνεται για 13η ημέρα στον Έβρο εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα προς διάφορες κατευθύνσεις, ενώ το 112 έστειλε λίγο πριν τις 9:00 το βράδυ στους κατοίκους του Σουφλίου μήνυμα να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Όπως αναφέρει το evros-news.gr, οι φλόγες πέρασαν τον επαρχιακό δρόμο από Γιαννούλη προς Σιδηρώ, αλλά και προς την πλευρά του χωριού Πρωτοκκλήσι, ενώ δίπλα υπάρχει και η Αγριάνη. Οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων να την σταματήσουν, δεν έχουν φέρει μέχρι τώρα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι ρίψεις νερού από πέντε αεροπλάνα ήταν συνεχείς μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, έκοψαν προσωρινά κάπως την πορεία της φωτιάς, αλλά μόλις νύχτωσε, αυτή πήρε κατεύθυνση προς την περιοχή του χωριού Γιαννούλη, που χθες οι υπεάνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών το έσωσαν, αλλά και προς το Σιδηρώ και το Σουφλί.

Την ώρα που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, ποια θα είναι η κατεύθυνση της όλο το βράδυ, οι κάτοικοι και οι εθελοντές συνεχίζουν να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες γύρω από τα χωριά και το Σουφλί με μηχανήματα του δήμου Σουφλίου, της Περιφέρειας και ιδιωτικά μέσα. Αυτή τη στιγμή το πύρινο μέτωπο απέχει αρκετά από την περιοχή του Σουφλίου, όμως τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί.