Τρεις συλλήψεις για επίθεση με οπαδικό κίνητρο κατά δύο 14χρονων στη Νέα Ιωνία

Τρεις συλλήψεις για επίθεση με οπαδικό κίνητρο κατά δύο 14χρονων στη Νέα Ιωνία

Οι δράστες τους έστησαν ενέδρα μέσω social media παριστάνωντας ότι υποστηρίζουν την ίδια ομάδα

Τρεις ημεδαποί ηλικίας 19, 16 και 14 ετών, συνελήφθησαν στην περιοχή της Νέας Ιωνίας κατηγορούμενοι για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί οπαδικής βίας.

Ειδικότερα, προχθές 23 Αυγούστου το απόγευμα, ομάδα εννέα ατόμων βιαιοπράγησαν σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος της Νέας Ιωνίας σε βάρος δύο ανηλίκων 14 ετών, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν από την κατοχή τους ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ρολόι χειρός. Όπως προέκυψε στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, οι δράστες έχοντας αποκτήσει επαφή μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με τα θύματα, με το πρόσχημα κοινών αθλητικών προτιμήσεων, ενώ στην πραγματικότητα ήταν οπαδοί διαφορετικής αθλητικής ομάδας, πρότειναν στους δύο ανήλικους να συναντηθούν στο σταθμό ΗΣΑΠ της Νέας Ιωνίας, όπου τους ανέμεναν δύο άτομα, οι οποίοι τους οδήγησαν στο σημείο όπου έλαβε χώρα η επίθεση.

Οι 14χρονοι τραυματίες μεταφέρθηκαν με σταθμό ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης. Άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τρεις εκ των δραστών να κινούνται στην περιοχή και αφού τους προσήγαγαν, αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και συνελήφθησαν. Σε επακόλουθη έρευνα εντοπίστηκε πλησίον του σημείου της επίθεσης και το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στον πατέρα του κατόχου του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.