Φωτιά στη Βοιωτία: Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε δύσβατα σημεία – Δύσκολη η κατάσταση σε Στείρι και Ζάλτσα

Φωτιά στη Βοιωτία: Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε δύσβατα σημεία – Δύσκολη η κατάσταση σε Στείρι και Ζάλτσα

Φόβοι να περάσει το πύρινο μέτωπο στο ελατοδάσος του Ελικώνα - Στην περιοχή επιχειρούν εναέρια μέσα

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στη Βοιωτία, ιδιαίτερα στους οικισμούς Στείρι και Ζάλτσα, όπου από νωρίς έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.

Μεγάλη έκταση έχει λάβει η φωτιά κοντά στο Κυριάκι, λόγω της έντασης των ανέμων. Αυτή την στιγμή υπάρχει ενεργό μέτωπο σε πολύ δύσβατο σημείο, σε γκρεμούς από την πλευρά του Ελικώνα και σκαρφαλώνει συνεχώς προς την κορυφή του βουνού, με έναν από τους κινδύνους να είναι να ανέβει και να αλλάξει φορά του ανέμου και να περάσει από την πλευρά του ελατοδάσους. Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο τα ελικόπτερα μπορούν να βοηθήσουν στη μάχη της κατάσβεσης λόγω της μορφολογίας του εδάφους, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αυτή την ώρα υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες σε πολλά χιλιόμετρα αυτού του μετώπου και ο αέρας ο οποίος φυσάει συνεχώς, αναζωπυρώνει τη φωτιά σε δύσβατα σημεία και χαράδρες, με αποτέλεσμα οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να μην μπορούν να φτάσουν εκεί που βρίσκεται η φωτιά και στην πλειονότητά τους τα μόνο μέσα που μπορούν να επιχειρήσουν, είναι τα ελικόπτερα.

«Στο Δίστομο Βοιωτίας οι περισσότερες αναζωπυρώσεις δημιουργούν μέτωπο και για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα από την Τσεχία» σημείωσε σχετικά ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Πυροσβεστικής.