Θοδωρής Κολυδάς: Έρχεται 10ημερος καύσωνας – Πού θα «χτυπήσει» 40άρια

Θοδωρής Κολυδάς: Έρχεται 10ημερος καύσωνας – Πού θα «χτυπήσει» 40άρια

«Η ζέστη θα γίνει πιο αισθητή από τα μέσα της εβδομάδας, όπου υποχωρεί το μελτέμι και αυξάνεται η υγρασία» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο

Δεκαήμερος καύσωνας έρχεται τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να φέρει 40άρια σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, που αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιών.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς «η ανατολική συνιστώσα του ανέμου, που φέρνει τις θερμές μάζες από την Τουρκία διατηρείται και τις επόμενες ημέρες. Το μελτέμι, ενώ δροσίζει τα υπόλοιπα ανατολικά, φέρνει αρκετά ζεστές μάζες στην περιοχή μας, επηρεάζοντας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και λιγότερο τις υπόλοιπες περιοχές». Σύμφωνα με τον ίδιο «μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε αρκετά ζεστό καιρό. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι στη Μακεδονία η περιοχή των Σερρών, στη Θεσσαλία η περιοχή της Λάρισας, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα και επίσης η δυτική Ελλάδα, όπως το Αγρίνιο. Η ζέστη θα γίνει πιο αισθητή από τα μέσα της εβδομάδας, όπου υποχωρεί το μελτέμι και αυξάνεται η υγρασία».

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) αύριο Τρίτη 22 Αυγούστου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά έως 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της βόρειοδυτικής χώρας, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου αναμένεται Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε στα βόρεια ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.