Συνεχίζεται η κόντρα για τον γυμνισμό στο Γαύδο – «Τσιτσίδια και ντυμένα, όλα ενωμένα»

Συνεχίζεται η κόντρα για τον γυμνισμό στο Γαύδο – «Τσιτσίδια και ντυμένα, όλα ενωμένα»

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Παραθεριστών

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δήμου της Γαύδου και των γυμνιστών, οι οποίοι προχώρησαν σε νέα κινητοποίηση με σύνθημα «Τσιτσίδια και ντυμένα, όλα ενωμένα!».

Η δράση των παραθεριστών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (19/8) στην παραλία του Σαρακήνικου.

Σε ανάρτησή τους, η Πρωτοβουλία Παραθεριστών Γαύδου αναφέρει πως «με μαγιό ή χωρίς, στέλνουμε μήνυμα ενότητας και ελευθερίας από τη Γαύδο, ενάντια σε όσους προσπαθούν να μας διχάσουν με συντηρητικές αντιλήψεις. Συνυπάρχουμε, σεβόμαστε, αγωνιζόμαστε».

Από τη χθεσινή μας δράση 📣✊🏽✊️Πατήστε πάνω για να δείτε τη φωτογραφία και το βίντεο. ΤΣΙΤΣΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΤΥΜΕΝΑ, ΟΛΑ...

Posted by Πρωτοβουλία Παραθεριστών Γαύδου on Sunday, 20 August 2023

Πώς ξεκίνησε η κόντρα

Είναι γνωστό πως το νησί είναι ο παράδεισος του ελεύθερου κάμπινγκ και των γυμνιστών, ωστόσο για πρώτη φορά φέτος στην παραλία Σαρακήνικο, ο δήμος έβαλε πινακίδα που γράφει «Απαγορεύεται ο γυμνισμός», κίνηση που έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

«Ερχόμαστε στο νησί για να νιώσουμε ελεύθεροι στη φύση, απαλλαγμένοι από τα περιττά και μαθαίνουμε ξαφνικά για αυτή την απαγόρευση» γράφουν διαμαρτυρόμενοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί γυμνιστές, βλέποντας τη δημοτική πινακίδα στην ακτή.

Ως αποτέλεσμα ήταν οι γυμνιστές να ξηλώσουν την ταμπέλα και η δήμαρχος της Γαύδου που έγινε γνωστή από την κόντρα της με τους ελεύθερους κατασκηνωτές, να την επανατοποθετεί, δηλώνοντας αποφασισμένη να μην κάνει βήμα πίσω μέχρι οι γυμνιστές να συνετιστούν και να φοράνε το μαγιό τους στην παραλία.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Γαύδου για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρονται τα εξής: «Για άλλη μια φορά άγνωστοι αφαίρεσαν και κατέστρεψαν τις πινακίδες που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Γαύδου στην προσπάθειά του να διεκδικήσει μία παραλία από τις δέκα τουλάχιστον του νησιού ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Ξανά ο Δήμος Γαύδου έκανε τις νομικές ενέργειες που όφειλε για να προστατεύει τη δημόσια περιουσία, προμηθεύτηκε άλλες και αυτό θα κάνει όσες φορές κι αν χρειαστεί. Εν τω μεταξύ, θα φτιάχνουμε αυτοσχέδιες με ξύλα που θα βρίσκουμε στην ανακύκλωση μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ εμείς θα μείνουμε στο νησί για να παλεύουμε να το κρατήσουμε ζωντανό και να σας υποδεχτεί με το καλό και του χρόνου».