«Πόλεμος» για τις ταμπέλες απαγόρευσης του γυμνισμού στην Γαύδο

«Πόλεμος» για τις ταμπέλες απαγόρευσης του γυμνισμού στην Γαύδο

Τρεις παραθεριστές συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να καταστρέφουν τις ταμπέλες του δήμου και κινήθηκαν σε βάρος τους οι νομικές διαδικασίες

Μαίνεται ο «πόλεμος» που ξέσπασε στην ακριτική Γαύδο, με φόντο την αντιπαράθεση που επικρατεί για τις παραλίες γυμνιστών στο νησί.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό σε γραπτή της δήλωσή της με τίτλο «Ο γυμνισμός και το δίκαιο του ισχυρού» η δήμαρχος, Λίλιαν Στεφανάκη, εντοπίστηκαν δύο γυναίκες και ένας άνδρας που παραθερίζουν στο νησί, να καταστρέφουν τις πινακίδες που έχει τοποθετήσει ο δήμος στην παραλίατου Σαρακήνικου, γνωστοποιώντας ότι απαγορεύεται ο γυμνισμός στη συγκεκριμένη περιοχή και κινήθηκαν οι νομικές διαδικασίες σε βάρος τους.

Συγκκεκριμένα αναφέρεται:

«Στις 02.00 π.μ. της 15ης/8/23 εντοπίστηκαν από άτομα του Δήμου Γαύδου τρία άτομα, δύο γυναίκες και ένας άντρας, γνωστοί παραθεριστές του νησιού, την ώρα που κατέστρεφαν τις ταμπέλες που είχαν τοποθετηθεί, σχετικά με την απαγόρευση του γυμνισμού στην παραλία του Σαρακήνικου και προχώρησε στις κατά το νόμο ενέργειες.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξε μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και τους παραθεριστές για το θέμα του γυμνισμού στην συγκεκριμένη παραλία, στην οποία υπάρχουν μόνιμες και παραθεριστικές κατοικίες, καθώς και τα περισσότερα καταστήματα του νησιού.

Για τη συστηματική καταστροφή των συγκεκριμένων πινακίδων, ο Δήμος Γαύδου έχει υποβάλει το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταγγελίες για φθορά δημόσιας περιουσίας. Οι ταμπέλες αντιστάθηκαν άμεσα για την ενημέρωση όλων των επισκεπτών.

Επισημαίνεται, ότι ο Δήμος Γαύδου υλοποιεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την ύπαρξη μίας από τις τουλάχιστον δέκα που υπάρχουν στο νησί, όπου κάθε πολίτης, ντόπιος ή επισκέπτης, θα μπορεί να την απολαμβάνει ισότιμα».