Ευρεία σύσκεψη υπό τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Ευρεία σύσκεψη υπό τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα υποβάλλουν προτάσεις που θα πρέπει να περιέχει ο νέος αθλητικός νόμος, σε ό,τι αφορά τον ρόλο της Αστυνομίας

Ευρεία σύσκεψη υπό τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, και παρουσία του γ.γ. Δημόσιας Τάξης, Μάνου Λογοθέτη, βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέμα τις προτάσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τον νέο αθλητικό νόμο που δρομολογείται, βάσει των χθεσινών εξαγγελιών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για μέτρα αντιμετώπισης της αθλητικής-οπαδικής βίας.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη συμμετέχουν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. και οι επικεφαλής όλων των αστυνομικών υπηρεσιών που έχουν σχέση με τα γήπεδα. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι γενικοί διευθυντές Τάξης και Ασφάλειας, ο διοικητής της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, οι γενικοί διευθυντές των περιφερειακών διοικήσεων που εδρεύουν μεγάλες ΠΑΕ και υπάρχουν γήπεδα, και άλλοι παράγοντες.

Σκοπός της σύσκεψης είναι να υποβάλουν όλοι οι αρμόδιοι αξιωματικοί προτάσεις που θα πρέπει να περιέχει ο νέος αθλητικός νόμος, σε ό,τι αφορά τον ρόλο της αστυνομίας, τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις της, καθώς και τα μέσα που πρέπει να της διατεθούν για την εφαρμογή των μέτρων που θα καθοριστούν με τον νέο νόμο. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, για το ίδιο θέμα.