Σχέδιο με 2.000 αστυνομικούς εφάρμοσε η ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική, ύστερα από πληροφορίες για επεισόδια λόγω των ποδοσφαιρικών αγώνων

Σχέδιο με 2.000 αστυνομικούς εφάρμοσε η ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική, ύστερα από πληροφορίες για επεισόδια λόγω των ποδοσφαιρικών αγώνων

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Ειδικό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας, με την διάθεση πάνω από 2.000 αστυνομικών εφαρμόστηκε μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια για την αποτροπή επεισοδίων μεταξύ οπαδών, καθώς υπήρχε έγκυρη πληροφόρηση ότι λόγω του οξυμένου κλίματος, ετοιμάζονταν επεισόδια στην Αττική, με αφορμή τους ποδοσφαιρικούς αγώνες των ελληνικών ομάδων στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών οργανώσεων.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι αστυνομικοί που κινήθηκαν σε κλιμάκια διαφόρων υπηρεσιών, απέτρεψαν εν τη γενέσει τους παραβατικά φαινόμενα και τονίζουν ότι η ΕΛ.ΑΣ, παράλληλα με την εσωτερική έρευνα για την απόδοση ευθυνών «σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή», συνεχίζει «μέσα σε βαρύ και φορτισμένο κλίμα το έργο της στο πεδίο της αντιμετώπισης της ομαδικής βίας, επικεντρωμένη, τόσο στην προληπτική, όσο και στην κατασταλτική πτυχή του προβλήματος».

Η ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχίσει απαρέγκλιτα σε αυτή την κατεύθυνση, «παραμένοντας προσηλωμένη στην τήρηση προσηλωμένη στην τήρηση της νομιμότητας και την προστασία της κοινωνίας από κάθε απειλή», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.