Δολοφονία 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια: Ενώπιον των ανακριτών οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Δολοφονία 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια: Ενώπιον των ανακριτών οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι – Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων

Οι πρώτοι 30 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, οδηγήθηκαν ενώπιον των τριών ανακριτών προκειμένου να απολογηθούν.

Δέκα κατηγορούμενοι θα απολογηθούν σήμερα ενώπιον κάθε ανακριτή ενώ έχουν οριστεί και δύο εισαγγελείς γνωμοδοτήσεων. Άλλοι 30 κατηγορούμενοι θα απολογηθούν αύριο ενώ οι τελευταίοι 45 θα βρεθούν ενώπιον των ανακριτών την Κυριακή.

Μέχρι σήμερα οι συλληφθέντες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ τηρούν σιγή ιχθύος και εκτιμάται πως η συντριπτική πλειονότητα αυτών θα τηρήσει την ίδια στάση και κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας. Οι περισσότεροι είναι σεσημασμένοι και έχουν βρεθεί αρκετές φορές ενώπιον των αρχών για τη βίαιη δράση τους.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που διενήργησαν την προανάκρισης υπογράμμισαν πως πρόκειται για σκληρούς χούλιγκαν, «μαθημένους» σε αυτές τις διαδικασίες, και αρνούνται οποιαδήποτε συνεργασία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις φέρονται να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, ώστε να διαπιστώσουν εάν και ποιος θα ταυτοποιηθεί για τη δολοφονία του 29χρονου. Εν συνεχεία θα διαμορφώσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση έχουν απαγγελθεί  τις τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες και επτά πλημμεληματικές.

Τα μέτρα και σήμερα στα δικαστήρια είναι δρακόντεια, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται εντός των δικαστηρίων ενώ οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με δύο μπλε κλούβες της αστυνομίας.

Για την υπόθεση έχει οριστεί η 25η τακτική ανακρίτρια ενώ μετά από αίτημα του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου του κ. Χριστόφορου Λινού το οποίο εγκρίθηκε από την προισταμένη της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γκανέ ορίστηκαν και δύο επίκουροι, ο 14ος και η 20η.

Παράλληλα, λήφθηκε μέριμνα από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου, Χριστόφορο Λινό προκειμένου να υπάρχουν τρεις διερμηνείς στα Κροατικά και ένας στα αγγλικά.

Πάντως, ενδεχομένως κάποιοι εκ των κατηγορουμένων να ζητήσουν νέα προθεσμία για την απολογίας τους καθώς μόλις χθες βρήκαν συνηγόρους υπεράσπισης και δεν έχουν ενημερωθεί επί της δικογραφίας. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να έχουν απολογηθεί μέχρι και την Κυριακή που λήγει το πενθήμερο.

Στις 12:30 οπαδοί της ΑΕΚ έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.