Παραδόθηκε και ομολόγησε ο δράστης του αιματηρού επεισοδίου στον Αξό Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο

Παραδόθηκε και ομολόγησε ο δράστης του αιματηρού επεισοδίου στον Αξό Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο

Η κατάσταση της υγείας του 50χρονου θύματος του πυροβολισμού είναι πολύ καλύτερη, καθώς έχει βγει από τη ΜΕΘ

Την Πέμπτη θα απολογηθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 50χρονου συγχωριανού και γείτονά του, ο 57χρονος από την Αξό Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, που παραδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο ατόμων, ομολογώντας την πράξη του και παραδίδοντας το επίμαχο όπλο, κάνοντας λόγο για μία χρόνια διαμάχη με το 50χρονο θύμα.

Ο 57χρονος ενημέρωσε χθες το μεσημέρι τις αστυνομικές αρχές, ότι βρισκόταν σε περιοχή του Άνω Μυλοποτάμου και τους γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραδοθεί. Έτσι, αμέσως αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου μετέβησαν στο σημείο, όπου όντως τον συνάντησαν – παρόντων και των δικηγόρων του – και τον οδήγησαν στο αστυνομικό μέγαρο Ρεθύμνου. Ο ίδιος προανακριτικά αναφέρθηκε στο περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας και κατά πληροφορίες υποστήριξε, πως ανάμεσα στον ίδιο και τον γείτονα του – και οι δύο έχουν καταστήματα εστίασης στην πλατεία του χωριού – υπήρχαν προστριβές τουλάχιστον δύο χρόνια, ισχυριζόμενος πως δεχόταν ύβρεις από το θύμα και για τον ίδιο και για μέλη της οικογένειας του. Μάλιστα, υποστήριξε ότι λίγο πριν το επεισόδιο, είχε προηγηθεί νέος καυγάς ανάμεσα στους δύο άντρες.

Έτσι, σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό τη νύχτα της περασμένης Κυριακής – προς Δευτέρα – την ώρα που τα καταστήματα ήταν στο κλείσιμο. Από τις σφαίρες του 57χρονου τραυματίστηκε βαρύτατα στην θωρακική χώρα ο 50χρονος ιδιοκτήτης του διπλανού καφενείου, αλλά και ένας 57χρονος υπάλληλος του μαγαζιού, ο οποίος εξ αρχής δεν είχε βαριά τραύματα. Το 50χρονο θύμα νοσηλεύτηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μέχρι την Πέμπτη, οπότε οι γιατροί έκριναν πως διέφυγε τον κίνδυνο ζωής και τον μετέφεραν σε δωμάτιο της Χειρουργικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Ο 57χρονος δράστης κρατείται, αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και την ανακρίτρια και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.